Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Hey Süper Kupa! Come to Konya

Hey Süper Kupa! Come to Konya

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ı deviren Türkiye Kupası'nın sahibi Atiker Konyaspor, Turkcell Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Hey Süper Kupa! Come to Konya

33’te Traore ile öne geçmeyi bilen yeşil-beyazlılar, 77’de Cenk’i tutamadı. Ancak 90’da Pepe’nin neden olduğu penaltıyı Skubic gole çevirdi ve Konyaspor sezona muhteşem bir başlangıç yaptı
SÜPER Lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor sürekli patlayan torpillerin, sahaya atılan yanıcı ve kesici maddelerin arasında Süper Kupa maçı oynadılar. Bu dış faktörlere bir de aşırı nem, sıcak hava ve iki takımın da henüz aslında hazırlık dönemi içinde olması eklenince, dakikalar geçtikçe zemin de bozulunca pek ‘Süper’ bir maç izleyemedik.
POZİSYONU az, top kayıplarının çok fazla olduğu bu karşılaşmada istediklerini daha fazla yapabilen, fiziksel anlamda maçın sonuna daha diri giren Konyaspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Kupa’yı müzesine götürdü.
İLK yarım saatte Beşiktaş’ın yarattığı tehlike sonrası 33’te Fofana ile kontraya çıkan yeşil-beyazlılar golü de Traore’nin nefis plasesiyle buldu. Beşiktaş ise bu gole 77’de Caner’in kullandığı taçtan ceza sahasına gelen topta Cenk’in ‘golcü’ vuruşuyla yanıt verdi.
NEGREDO YÜZDE 100’Ü KAÇIRDI
ANCAK 90’da maç boyu mükemmel oynayan Pepe, 18’in içinde Jonsson’u düşürünce Konyaspor penaltı kazandı ve atışı Skubic gole çevirdi, takımını 2-1 öne geçirdi.
60’TA oyuna giren Negredo, 90+2’de kalenin önünden yüzde yüzü kaçırınca siyah-beyazlılar, geçen sene G.Saray’a kaptırdığı Süper Kupa’yı bu kez de Atiker Konyaspor’a kaptırdı.
Maçtan dakikalar
Turkcell Süper Kupa mücadelesinde Atiker Konyaspor, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
14. dakikada ceza sahasının hemen dışında rakibinden topu kapan Cenk Tosun, kaleyi görür görmez sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı, güçlükle topu taça çeldi.
26. dakikada ceza sahasında topla buluşan Babel'in pasında Cenk Tosun, yerden sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı çizgi üzerinde topu bloke etti.
33. dakikada Atiker Konyaspor 1-0 öne geçti. Fofana'nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Traore, plase bir vuruşla öne açılan kaleci Fabricio'nun üstünden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1.
41. dakikada Atiba'nın pasında topla buluşan Babel, çalımlarla ceza sahasının içine girer girmez sert vurdu. Atiker Konyaspor savunmasından seken top kornere gitti.
İlk yarı Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile bitti.
55. dakikada Milosevic’in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ömer Ali’nin rakibini çalımlayarak yerden şutunda top yandan az farkla auta gitti.
64. dakikada sağ kanattan kullanılan taç atışında ceza sahası içinde topla buluşan Milosevic’in sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
78. dakikada Caner’in sol kanattan kullandığı taç atışında ceza sahasında kimsenin dokunamadığı topla buluşan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1
90. dakikada ceza sahası içinde Pepe, Jonsson’u düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi.
90+1. dakikada penaltı atışını kullanan Skubic topu filelere yolladı. 1-2
90+2. dakikada Quaresma’nın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Negredo'nun vuruşunda Serkan Kırıntılı topa çizgi üzerinde sahip oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konyaspor'a kutlama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi Twitter hesabı üzerinden, Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek kupaya uzanan Atiker Konyaspor için bir tebrik mesajı yayınladı.
Mesaj şu şekilde;
"2017 Turkcell Süper Kupa'yı kazanan Atiker Konyaspor'u ve tüm taraftarlarını tebrik ediyorum."

Haberin Devamı