Gazete Vatan Logo
Futbol 'Süper Kupa Samsun'da olabilir'

'Süper Kupa Samsun'da olabilir'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini itiraf ediyorum, kendi memleketimizde yaptık" dedi.

'Süper Kupa Samsun'da olabilir'

Geçen 28 Mart'ta Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan toplu açılış listesinde bulunan 'İlkadım Gençlik Merkezi'nin lansmanı bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yapıldı. Samsun'a gelen Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin en büyük 'Gençlik Merkezi'nin memleketi olan Samsun'a yapıldığı belirterek, "Önümüzdeki dönem içinde 121 tane daha gençlik merkezinin açılışı olacak. Böylece sayı 370'in üzerine 400'e yaklaşacak. Gençlik merkezleri Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafında inşa ediliyor ve işletiliyor ve yönetiliyor. Ama şunu buradan bir kez daha vurguluyorum, bu gençlik merkezleri herkese açıktır. Her sivil toplum kuruluşu her belediyemiz ve her yerel yönetimimiz bu merkezleri 24 saat kullanabilirler. Sadece kullanabilirler demiyorum, kullanmalıdırlar. Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini itiraf ediyorum, kendi memleketimizde yaptık. Mahalle sahaları yaptık, bin 300 taneyi geçti. Son 1.5 yıl içinde Türkiye'nin her ilinde halı saha, basketbol, voleybol sahaları yaptık. Bunların hepsini gençlerimiz kullanıyor" dedi.

Haberin Devamı

"YATIRIMLARIN DEĞERİNİ BİLECEĞİZ"

Yapılan yatırımların iyi kullanılması gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Elimizdeki imkanların değerini çok iyi bilmemiz ve kullanmazı lazım. Yapılan kamu yatırımlarını değerini iyi bileceğiz. Bazen duyuyorum, 'Ne yapıldı ki' diyenler var, onlara şunu söylüyorum. Siz yapılanları görmek istemiyorsunuz, sizin gönül gözünüzde gerçek gözünüzde kapalı. Çünkü etrafınıza baktığınızda yapılanları görmüyorsanız, bizim size yapacak hiçbir şeyimiz yok. İnşallah bir gün gelir sizde görürsünüz" diye konuştu.
Bakan Kılıç konuşmasının ardından gençlik merkezini gezdi. İlkadım Belediyesi'nin yeni hizmet binası temel atma törenine geçmek için merkezden ayrıldı.

"BEŞİKTAŞ-KONYASPOR SÜPER KUPA MAÇI SAMSUN'DA OLABİLİR"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 6 Ağustos 2017 Pazar günü Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor arasındaki Turkcell Süper Kupa maçının Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanabileceğini ifade ederek, "Bakarsınız Türkiye'deki önemli kupalardan bir tanesinin finali de Samsun'da olur. Onu ilgili federasyonla kulüpler görüşecekler, biz ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız. Samsun her zaman en iyi şekilde ev sahipliği yapar her organizasyona" dedi.

Haberin Devamı

"OLİMPİYATLARI TÜRKİYE'DEN ALMAK İÇİN UĞRAŞTILAR"

Samsun'un büyük atılımlar içinde olduğu belirten Bakan Kılıç, "Yaklaşık 1 ay sonra dünyanın en büyük spor organizasyonlarından bir tanesi Samsun'da olacak. Dünya, 23'ncü İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Samsun'da buluşacak. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği o hainler, bu ülkeye o alçaklığı, bu ihaneti yaşatmaya çalıştılar, 18 Temmuz 2016'da olimpiyatlara 1 yıl kala organizasyonu Samsun'da yaptık. Bütün yabancı misafirlerle beraber yaptık. Türkiye'den bu organizasyonu almak için çok uğraştılar. Onun için hepimiz, hep beraber Samsun'da herkes sorumluluğunun bilincinde bu işe dört elle sarılacak en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Kılıç konuşmasının bitmesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte yeni hizmet binası ve caminin temelini attı.