Gazete Vatan Logo
Futbol 'Süper Lig'de oynamak oynamak daha kolay'

'Süper Lig'de oynamak oynamak daha kolay'

Spor Toto Süper Lig ekibi Adanaspor'un Senegalli orta saha oyuncusu Magaye Gueye, Süper Lig'de oynamanın kendisi için 1. Lig'den daha kolay olduğunu söyledi

'Süper Lig'de oynamak oynamak daha kolay'

Turuncu-beyazlıların ilk 2 haftada attığı 2 golün de asistini yapan Gueye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adanaspor olarak sezona daha iyi girebileceklerini ancak Bursaspor maçını şanssız şekilde kaybettiklerini, Kasımpaşa deplasmanından ise bir puanla ayrıldıklarını dile getirdi.

Süper Lig'de mücadele ettikler için mutlu olduğunu aktaran Gueye, "Süper Lig'de oynarken kendimi daha iyi hissediyorum. Süper Lig daha rahat oynayabileceğim bir lig. Bir alt lig teknik ve taktikten ziyada sert." diye konuştu.

Gueye, Süper Lig'de teknik ve taktiğin daha çok öne çıktığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Süper Lig'de oynamak benim için 1. Lig'den daha kolay. Burada kendimi daha mutlu hissediyorum, daha iyi oyuncularla ve yeni arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz. Bu yüzden Süper Lig, benim için oynaması daha rahat bir lig."

"TARAFTAR DAHA İYİ MAGAYE İZLEYECEK"

Sezon öncesi kampına biraz geç katıldığını anımsatan Magaye Gueye, kampa katılamadığı süreçte kendisini hazır tutmak için çalışmalar yaptığını aktardı.

Haberin Devamı

Yüzde 100 hazır olmadığını ancak daha iyi noktaya gelmek için çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Gueye, şöyle devam etti:

"Yaptığım iki asist dolayısıyla mutluyum ama bu yeterli değil, daha da iyi olabilir. Daha da iyi olması için çalışıyorum zaten. Kaçırdığım bazı fırsatlar oldu. Bazı gol pozisyonlarına girmiştim ama atamadım, ben de kaçırdım. Bunları attıkça, bu pozisyonlara girdikçe kendi öz güvenim yükselecek. Öz güveni sağladığımda da taraftar çok daha iyi bir Magaye izleyecek."

"ASIL SEVİYEMİ BU SENE GÖSTERECEĞİM"

Kendisinin yaptığı 2 asistte de golü Renan Diniz'in attığı hatırlatılması üzerine Gueye, korner kullanacağı zaman tüm arkadaşlarının hareketli olmasını istediğini, sert ve kavisli orta açmayı sevdiğini bildirdi.

Kendisini duran top kullanırken, hareketli olan arkadaşlarının golü daha rahat bulacağını belirten Gueye, "İki asist yaptığım için mutluyum, Renan da iki gol attığı için mutludur. Daha önemlisi takımın puan kazanması." diye konuştu.

Takımda, ilerleyen günlerde daha iyi iletişim ve çalışmayla güzel bir noktaya geleceklerini aktaran Gueye, "Önemli olan bizim asist yapmamız veya gol atmamızdan ziyade takımın kazanması." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gueye, sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğrusunu söylemek gerekirse 1. Lig'de oynamak benim için zordu çünkü ilk geldiğim zaman nasıl bir futbol oynandığını, çalışma sistemlerini, insanların nasıl düşündüğünü çok bilmiyordum. 1. Lig'de, Süper Lig'den daha fazla zorlandım. Bu ligde kendimi çok daha rahat hissediyorum. Geçen sene belki tam performansımı gösterememiş olabilirim ama asıl seviyemi bu sene göstereceğim."