Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Avrupa'sız G.Saray olmaz'

'Avrupa'sız G.Saray olmaz'

Mustafa Denizli sarı-kırmızılı kulübün sezonu Avrupa olmadan geçiremeyeceğini söyledi.

'Avrupa'sız G.Saray olmaz'

“Zorlu işleri başarmanın keyfi çok başkadır. Futbolcularımın UEFA hedefi için her şeylerini,
akıllarını, beyinlerini, adele gücünü, takım birlikteliğini ortaya koyacaklarına inancım sonsuz.”

ŞAMPİYONLAR Ligi gruplarını üçüncü sırada tamamlayıp, yola UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmek isteyen G.Saray’da teknik direktör Mustafa Denizli dün basının karşısındaydı. Deneyimli teknik adam, 25 yıl önce G.Saray ile Avrupa’da başarıdan başarıya koşarken yaşadığı heyecanı aynı şekilde koruduğunu belirtirken sözlerine şu ifadelerle sözlerine devam etti:

“G.SARAY sezonu Avrupasız geçiremez. Muhtemeldir ki, yarın (bugün) bir yolculuğun başına olacağız. Hiç kimse Astana’nın grupta böyle bir puan barajına ulaşacağını tahmin etmemişti. Futboldaki sürprizler her zaman yaşanmıştır.

Biz bunu yaşatmayacağız. Rakibimiz değerli bir rakiptir. Biz yavaş yavaş temposu yükselen, düşündüğümüz yere varmayı hedefleyen bir ekibiz.

'ÖNEMLİ OLAN HEDEFİ GÖREBİLMEKTİR'
GENEL olarak performanslarından memnunum. Yeterli mi? Tabii ki 2. maç itibariyle yeterli değil. Benim için önemli olan onların çabaları. Önemli adımlar kat ediyorlar. Bunu devam ettirmeleri için onlara her türlü fırsatı sunacağım. Futbolcularım da, ben de bu yolculuğa alışkınız.
AVRUPA ve Türkiye birbirinden ayrılmaz. Ligde düşündüklerini yaparsan, Avrupa kapıları açılıyor. Burayı başardıktan sonra yolculuk başlıyor. Zorlu işleri başarmanın keyfi çok başkadır. Futbolcularımın hedef için her şeylerini, akıllarını, beyinlerini, adale gücünü, takım birlikteliğini ortaya koyacaklarına inancım sonsuz. Önemli olan bu hedefleri görebilmek.”
'ÖZVERİDE BULUNDULAR'
“HAKAN Balta ve Selçuk dün bizimle çalışamadı. İkisinin de ciddi sayılabilecek, ancak özveri ile üzerinden gelebilecekleri sakatlıkları var. Selçuk’un ayağında ödem ve soğuk algınlığı var. 3 kez serum verildi. Hakan ve Selçuk dünü istirahat ile geçirdiler. En doğru kararı sağlık kurulu ile birlikte vereceğiz.”
'Beraberlik yok kazanacağız'
DENİZLİ ile birlikte formayı alan Semih Kaya, sahaya beraberlik için değil kazanmak için çıkacaklarını söyledi... Semih Kaya, rakibin maça iyi hazırlandığının da altını çizerken şunları söyledi:
“TAKIM olarak kenetlendik. Kendimize inanıyoruz. 1 puanla da gruptan çıkıyoruz ama kazanmaya odaklandık. Rakibimiz 10 gündür İstanbul’da kampta. Onlar da durumun ciddiyetinin farkında. Her şeyimizi ortaya koyup kazanacağız. İlk maçta saha koşullarında bir karar aldım, topla dönerken ayağım kaydı hata olarak görmüyorum. Avrupa Ligi önemli bir vitrin. Kendimizi en iyi şekilde sahaya verirsek yine başarı gelecektir.”

Haberin Devamı