Gazete Vatan Logo
Futbol 'Takıma 11'e 12 oynamayı öğretemedi'

'Takıma 11'e 12 oynamayı öğretemedi'

“Bundan 7 ay önce kendisine ‘Takıma 11’e 12 oynamayı öğretmelisin’ demiştim ama yapmadı. Antrenmanlarda da çocukları hâlâ sahaya çıktığımızda 11’e 11 oynayacakmışız gibi çalıştırıyor.”

'Takıma 11'e 12 oynamayı öğretemedi'

Beşiktaş’ta 90+3’te yenilen golle hayaller suya düşerken camianın hedefinde hakem Çağatay Şahan vardı. Ancak öfkesini en şiddetli şekilde dile getiren futbol genel direktörü Önder Özen oldu.

GOL pozisyonunda önce Vukovic sonra da Gekas topa elle müdahale etmesine rağmen bunu görmemesinden dolayı hakemi maç bitince ‘tebrik etmeye’ gittiğini söyleyen Özen, bu konuyla ilgili şu örneği verdi:

‘YÜZÜ KIZARSIN DİYE...’

“Ben çocukken bir kez kötü karne getirmiştim. Babam bana ‘Tebrik ederim’ demişti. Ben de aynısını yapmak istedim belki yüzü kızarır diye. Ama tokalaşmak istemedi. ‘Tebrik edemiyor muyuz’ dedim. ‘Edemiyorsunuz’ diye cevap verdi.”

Özen, bir basın mensubunun “Maçta kimi hatalı görüyorsunuz” sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Hata Biliç’te. Çünkü o takımı antrenmanlarda maç 11’e 11 oynanacakmış gibi çalıştırıyor.

Mesela hafta içi idmanda çift kale maç yaptık. Yine antrenman yeleklerini 11’e 11 olarak dağıttı. Biliç’e bundan 7 ay önce, ‘Bu takıma 11’e 12 oynamayı öğretmelisin’ demiştim. Biliç hata yapıyor. Şimdi idmana çıktığımızda çocukları yine 11’e 11 oynanacakmış gibi çalıştıracak.

Türkiye’de en büyük sorun şu; futbolda elle oynanmaz diye bir kural var ama kimse kurallara uymuyor. Yabancı sınırlamasında da kurala uymamak isteyenler var.”

Haberin Devamı