Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Tarafsız sahada oynayalım'

'Tarafsız sahada oynayalım'

F.Bahçe, Türkler'i ülkeye sokmama kararı alan Monaco'ya kontra yapma hazırlığında.

'Tarafsız sahada oynayalım'

Monaco, Nice’te ve Avrupa’nın farklı noktalarında yaşanan terör saldırılarını bahane edip F.Bahçe taraftarını ‘şiddet ve zarar verme riski yüksek’ olmakla itham ederken sarı-lacivertliler bugün UEFA’ya başvurup maçın başka statta oynanmasını isteyecek.

F.BAHÇE yönetimi, Şampiyonlar Ligi 3. eleme rövanş maçında taraftarlarını ülkeye sokmayacağını açıklayan Monaco kontra yapmaya hazırlanıyor. Fransa’ya bağlı özerk bir prenslik olan Monaco’da hükümet tarafından alınan karara göre 2-3 Ağustos tarihleri arasında ülkeye bireysel veya toplu şekilde F.Bahçe taraftarları alınmayacağı duyurulmuştu.

14 TEMMUZ KORKUSU

14 Temmuz’da Nice’te yaşanan terörist saldırı ve son zamanda Avrupa’nın birçok yerinde yaşanan terör olayları sebebiyle bu kararın alındığı belirtilen resmi açıklamada ‘şiddet ve zarar verme riski yüksek’ olarak tanımlanan F.Bahçe taraftarının daha önceki Avrupa kupası maçlarında karıştığı olayların tekrarlanmasının önüne geçmek amacıyla böyle bir karar alındığı ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

SARI-lacivertliler ise Monaco’nun bu tutumu sonrasında konuyu UEFA’ya taşıma kararı aldı. F.Bahçe yönetimi taraftarlarını ülkeye sokulmaması durumunda karşılaşmanın tarafsız bir sahada oynanması için bugün UEFA’ya başvuruda bulunacak.