Gazete Vatan Logo
Trabzonspor "Taraftar mesaj veriyor!"

"Taraftar mesaj veriyor!"

Elazığspor'u 4-0 yenen Trabzonspor'da taraftarların ilgisizliğini yorumlayan teknik direktör Mustafa Akçay, "Taraftar, bize, (Daha iyi oynamalısınız ki yanınızda olalım) mesajı veriyor" dedi.

"Taraftar mesaj veriyor!"

Taraftarların bu sezon maçlara ilgisizliği teknik ekip ve futbolcuların moralini bozdu. Teknik direktör Akçay, "Taraftar, daha önce doymuş olduğu futbolun rengini arıyor. Sahada gösterdiğimiz mavinin veya bordonun tonunu, kendi rengine ya da futbol anlayışına henüz yaklaştıramadılar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Mustafa Akçay, taraftar desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını vurgularken de şunları söyledi:

"EKSİKLİĞİ KENDİMİZDE ARAYACAĞIZ"

"Bu işin bir boyutu ve bunu biz algıladık. Ama işin ikinci boyutu da var. Taraftar kimdir, takım tutmak nasıl bir şeydir? Güzel olan her anda herkesi yanınızda bulabilirsiniz ama bu tek başına bir taraftarlık olarak açıklanamaz. Biz, ihtiyaç duyduğumuz zaman onları yanımızda görmek isteriz. Ama beklentilerindeki maviyi, bordonun tonunu henüz onlara veremedik diye düşünüyorum. Eksikliği kendimizde arayarak gideceğiz."

"HAKEMLERİN BİZE KARŞİ ÖN YARGISI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Mutafa Akçay, Trabzonspor'un en son penaltı atışını 18 ay önce kullanmasıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"Hakemlerin Trabzonspor'a karşı bir ön yargıları olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Trabzonspor olmadan, Trabzonspor'u yaşatmadan Türk futbolunun heyecanını, rekabetini yaşatamazsınız. Hakemlerin varlığı ya da hakemlerin maç yönetebilmesi Trabzonspor'un yaşaması ve varlığını sürdürmesine bağlı. Eğer bir hakem veya hakem cemiyeti, Trabzonspor'a kasıtlı bir eylem yapıyorsa bu kendi altındaki sandalyeyi çekmekten farksız. Bu çok aptalca bir şey olur. Ve dünya üzerinde böyle bir aptallığı da kalkıp kimse alkışlamaz. Bu çok saçma."

KADİR KELEŞ'E İLK TEBRİK BOSİNGWA'DAN

Trabzonspor formasıyla ilk maçına çıkan ve 90 dakika boyunca sergilediği performans ile beğeni toplayan Kadir Keleş'i ilk tebrik edenlerden biri tecrübeli futbolcu Jose Bosingwa oldu. Bosingwa, genç futbolcuya, "Çok iyi bir performans sergiledin. Bir kanat oyuncusunun yapması gereken her şeyi yaptın. Böyle devam edersen kendini fazlasıyla ispatlarsın" dedii. Bu arada Kadir'de soyunma odasında kendisine forma şansı tanıyan Mustafa Akçay'a teşekkür etti.

"DOYDUK GOL ŞOVA, SIRADA VARŞOVA"

Yerel gazeteler, Sanica Boru Elazığspor müsabakasında penaltı kurtaran kaptan Onur başta olmak üzere tüm futbolculardan övgüyle bahsetti. Taka Gazetesi, "Yeniden doğmak bu" ve "Onurlu uçuş" başlığını attı. Kuzey Ekspres Gazetesi, "4x4'lük fırtına" manşetini atarken Günebakış Gazetesi, "Trabzon patladı!" başlığını kullandı. Karadeniz Gazetesi de, "Gereği yapıldı" ve "Avni Aker kaplanı" başlıklarıyla galibiyeti okuyucularına aktardı. Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi de, "Kusursuz fırtına" ve "Doyduk gol şova, sırada Varşova" manşetiyle yayınlandı.

BİLİCA'YA TEPKİ

Maçın bitiş düdüğünün ardından tartıştığı Olcan'ın ağzına elini sokan Sanica Boru Elazığsporlu Bilica'ya yerel basın sert tepki gösterdi. Günebakış Gazetesi, Brezilyalı futbolcu için, "İnsan mısın sen Bilica?" başlığını atarken, Karadeniz Gazetesi, "Bilica'nın çirkefliği" diye başlık attı. Kuzey Ekspres Gazetesi de, "Bu adam pisikopat" manşetiyle oyuncuyu ağır dille eleştirirken, Taka Gazetesi, "Çirkin Bilica" manşetini attı.

Bu arada soyunma odasında Olcan'ın ağzının kontrol edildiği, ancak ciddi bir şey olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı