Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe "Taraftarımızı mutlu edeceğiz..."

"Taraftarımızı mutlu edeceğiz..."

F.Bahçe'nin yıldızlarından Alper Potuk, FB TV'de yayınlanan ’Günün Röportajı’ programında yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

"Taraftarımızı mutlu edeceğiz..."

Alper Potuk, Topuk Yaylası Tesisleri’nde yapmakta oldukları kamp ile yeni sezona en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Başarılı futbolcu, öncelikli hedeflerinin ise Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları ön eleme maçları olduğunu da belirtti.

İşte Alper Potuk röportajı:

Sözlerine ilk olarak yeni sezon hazırlıklarını ve kamp sürecini değerlendirerek başlayan Alper Potuk, “Yeni sezonun camiamıza ve bütün takım arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sezon sonunda mutlu olan taraf biz oluruz. Öncelikle sözlerime bunları belirterek başlamak istiyorum. Yeni bir hoca eşliğinde sezonu açtık, aynı şekilde takıma yeni katılan oyuncu arkadaşlarımız da oldu. İlk günden itibaren hocamızla birlikte çok iyi çalışmaya başladık. Bu anlamda taraftarımız başarılı bir takım olacağından çok emin olabilirler” ifadelerini kullandı.

“Bizlere verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz”

Takım içinde son derece pozitif bir hava olduğunun da altını çizerek sözlerini sürdüren başarılı futbolcu, “Sezon açılışında ilk 2-3 günlük süreci birbirimizi tanıyarak geçirdik ama şimdi ise herkes birbirine alıştı diyebilirim. Yeni gelen arkadaşlarımız da takıma katıldılar. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Saha içinde hocamızın bize verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah iyi bir sezon olur bizim için” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“Pereira, bizim için önemli bir isim”

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira hakkında da övgü dolu sözler sarf eden Alper, şu açıklamada bulundu:

“Saha içinde çok disiplinli, ne istediğini her zaman söyleyen ve uygulamaya çalışan bir karaktere sahip bir antrenör. Saha dışındaysa hepimizle teker teker ilgilenebilecek bir teknik direktör diyebilirim. Bizimle sürekli olarak iletişim halinde. Şu an her şeyin çok güzel gittiğini söyleyebilirim.”

“Antrenmanlarımız yorucu olduğu kadar keyifli de geçiyor”

Geçmiş senelere nazaran bu sezonki antrenmanlardaki çalışma şeklinin nispeten değişmesine ilişkinse, “Topla çalıştığımız zaman hem sıkılmadan hem de daha çok keyif alıyoruz. Tabii bu antrenmanlarda enerji harcıyoruz. Yorucu olduğu kadar da keyifli antrenmanlar yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

“Önceliğimiz ön eleme maçları”

Takımdaki her oyuncunun önceliğinin şu an için Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız ön eleme maçları olduğunu belirten Alpar Potuk, “Şu anki ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız ön eleme maçları. İnanıyorum ki güzel bir kuranın arkasından güzel bir maç oynayacağız. Hocamızla da her fırsatta bunu konuşuyoruz. Biz Fenerbahçe’yiz ve rakip kim olursa olsun, biz kazanmak için sahaya çıkacağız. Kuralar çekildikten sonra rakibimizi tanıyarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Daha sonrasında ise yarıştığımız her kulvarda zirvede yer almak istiyoruz” diyerek bu sezonki hedefleri de sıraladı.

“Şampiyonlar Ligi her futbolcunun hayalidir”

Alper Potuk, Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın, her futbolcunun hayali olduğunu şu sözleriyle belirtti:

“Her profesyonel futbolcunun hayalidir, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde olmak da Kulübümüz için çok önemli. Bu anlamda oynayacağımız ön eleme maçları bizler için çok önemli ve hocamız da yapmış olduğu konuşmalarla buna bizleri inandırdı. Her antrenman öncesinde yapılan konuşmalarla bizi motive ediyor. Bu nedenle şu anki ilk hedefimiz ön eleme maçlarını kazanmak.”

Haberin Devamı

“Arkadaşlık, Fenerbahçe’nin geleneğinde vardır”

Takımımıza yeni katılan isimlere karşı gösterilen yakın ilginin Fenerbahçe’nin geleneğinde olduğunu da sözlerine ekleyen Potuk, “Samimiyet, sıcak ilgi ve arkadaşlık Fenerbahçe’nin geleneğinde var diyebilirim. Ben de geldiğimde aynı ortamla karşılaşmıştım. Buraya geldiğim gün yabancılık çekmedim. Buradaki arkadaşlık ortamı harika diyebilirim. Bizler de, yeni gelen arkadaşlarımıza buradaki arkadaşlık ortamını gösterip, yabancılık çekmemeleri için uğraşıyoruz. Bizler nasıl ağırlandıysak, onları da öyle karşıladık. Yeni katılan arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz ve onlara yardım etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

"Şampiyonluğun en büyük adayıyız”

Haberin Devamı

Her sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluğun en büüyk adayı olduklarını belirten Alper, “Yabancı sınırının kalkması ile birlikte takımlarda birçok transfer olacak. Bizde kendimizi buna göre hazırlayacağız. Bizim de çok iyi transferlerimiz oldu, olacak da. Hocamız geldi. Biz Fenerbahçe olarak şampiyonluğun her sene olduğu gibi en büyük adayı olarak, varımızı yoğumuzu bu yolda harcayacağız” şeklinde konuştu.

“Şampiyon olmak için oynayacağız”

Sezon sonunda şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklarını da söyleyen başarılı futbolcu “Avantajımız öncelikle her zaman şampiyonluğa oynamamız. İkincilik bile bizde kötü, şampiyon olamadık diye çok üzüldük. İşleri başından sıkı tutup sezon sonunda şampiyonluk için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

“Taraftarı heyecanlandıracak bir Fenerbahçe geliyor”

Bu sezon Vitor Pereira yönetiminde taraftarı heyecanlandıracak bir Fenerbahçe olacağının altını çizen Potuk, konuya ilişkinse, “Hocamızın ilk geldiği günden itibaren söylediği bir şey var; kaliteli ekip; kaliteli pas yapan, topu kaptırdığında da hemen baskı yapandır. Böyle bir ekip istiyor. 6 gündür de antrenmanlar bunun üzerine kurulu. Sezon boyunca da bunun üzerine antrenmanlar yapacağını söyledi. Taraftarı heyecanlandıracak bir takım olacak diye düşünüyorum. İç saha dış saha fark etmez, önde basan baskı yapan maçı çok isteyen bir Fenerbahçe olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Çalışmayı hiç bırakmadım”

Tatil sezonu boyunca çalışmalara devam ettiğini de dile getiren Alper, “Çalışmalara tüm takımda olduğu gibi bende sıkı başladım. Çalışmalara tatil döneminde başlamıştım. Kampa katıldığımız günden itibaren çok iyi çalışıyoruz. Ben de öyle. Antrenmanlar öncesi, ayrıyeten bir çalışma yapıyorum” diye konuştu.

“Bu formayı uzun yıllar boyunca giymek istiyorum”

Uzun yıllar boyunca sarı lacivertli formayı taşımak istediğini de söyleyen Milli futbolcu, “Beklenti olarak elimden geldiği kadar çalışıyorum. İnşallah takıma yararlı olurum. Uzun yıllarda hizmet ederim bu forma altında. Buraya bütün futbolcular yıldız olarak geliyor. Boş transfer yok. Büyük bir forma savaşı olur. Bu ortamda kendimizi ne kadar geliştirirsek o kadar forma şansı buluyoruz. Bunu için elimden geleni yapıyorum. Bu ekstra çalışmalarım sezon içinde de devam edecektir. 20 günlük tatil süreci geride kaldı. 5-6 gün tatil yaptım. Sonrasında ailemle birlikteydim. Sezonda dinlenmenin dışında pek vakit olmuyor. Olduğu zamanda takımla birlikte organizasyonlarla bir araya geliyoruz. Beraber yemek yiyoruz. Bazen yemekleri benim evde yiyoruz” dedi.

Ülke futbolu hakkında da görüşlerini paylaşan yıldız oyuncu, konuya ilişkin şu şekilde konuştu:

Herkes birbirini çok seviyor. Sevgi bağlarını da kuvvetlendiriyor. Ülke futbolu olarak da değişime gittik. Gençleştirme yapıldı. Biraz şansız maçlar geçirdik. Toparlanma süreci devam ediyor. İyiye gideceğini düşünüyorum. Duygusal bir milletiz. Yeni bir süreç başladı. Değişim içindeyiz. Yabancı sınırı kalktı. Bu rekabeti getirecek. İnşallah bu ülke adına iyi olur diye umut ediyorum.”

“Taraftarımızı bu sezon mutlu edeceğiz”

Son olarak taraftara teşekkür eden Alper Potuk, “Taraftarımız bizim için gereğinden fazlasını yapıyorlar. Onlara teşekkür ederiz. Geçen yıl üzdük onları. En yakın zamanda kendimizi affettirmek istiyoruz. İlk olarak taraftarımızı Şampiyonlar Ligi’nde sevindirmek istiyoruz. Çok heyecanlı bir Fenerbahçe’yi sahada görecekler. Onları inşallah yine mutlu ederiz. Maçlara gelip bizi desteklesinler, biz de elimizden gelenin fazlasını sahaya yansıtacağız. Biz kaybettiğimizde onlardan daha fazla üzülüyoruz. Bunu da bilsinler. Bu konuda emin olsunlar” diyerek sözlerini noktaladı.