Gazete Vatan Logo
Başakşehir 'Tarih yazmak istiyoruz'

'Tarih yazmak istiyoruz'

Başakşehir’in sisteminin en önemli parçası Mossoro’ya 4 soru yönelttik. Samimi, bir o kadar da iddialı cevaplar verdi!

'Tarih yazmak istiyoruz'

Başakşehir’in sisteminin en önemli parçası Mossoro’ya 4 soru yönelttik. Samimi, bir o kadar da iddialı cevaplar verdi.

Senin tarzında koşan 10 numara çok az? Bu rolün hakkında ne düşünüyorsun?

“Çoğu insan 10 nuramalardan güzel hareketler yapmasını bekler. Ama artık günümüz futbolunda işin fiziksel yönü önemli. Baskı atak kısmında başlar. Ben de bu baskının içinde olmaktan büyük keyif alıyorum. 34 yaşıma gelsem de futbol aklım değişmeyecek. Sürekli takımım için elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum.”

Yabancı sınırı varken ve yokken oynadın. Hangisi iyi?

“İlk geldiğimde yabancı kısıtlaması vardı. Yabancılar tribüne çıkmak zorunda kalıyordu. Kuralın serbest olmasıyla Türkler’le yerliler arasında bence iyi bir rekabet ortamı oluştu. Kesinlikle olumlu katkısı oldu. İki dönemde de oynadığım için bunu gördüm.”

Abdullah Avcı, sence Avrupa’da çalışır mı?

“Abdullah hocamız hakkında hep övücü ifadeler kullandım, çünkü bunlar doğrular. Başarılı takımlarda her zaman bir lider olması gerekir. Bizim liderimiz ve komutanımız da Abdullah Avcı... Taktiksel anlamda şu ana kadar çalıştığım en iyi antrenörlerden bir tanesi. İstediği takımda, istediği ülkede çalışabilir. Portekiz, İspanya, Almanya... Hiçbir şüphem yok, rahatlıkla bu ülkelerde çalışabilir. Başakşehir büyük hocaya sahip.”

Haberin Devamı

Yarıştaki durumunuz hakkında neler söylersin?

“Biz sezona bu düşünceyle başlamadık. Geçen seneden yukarı çıkmaktı amacımız. Hiçbir zaman uzun vadeli hedefler koymadık, maç maç geldik. Önümüzde 9 final maçı var, tamamen bize bağlı. Akhisar’la oynamadan Galatasaray’ı düşünemezsiniz. Her maç final. Biz bu kulübün adını Türk futboluna yazdırmak istiyoruz. Bunu yaparken de mütevazılık ve çok çalışmayı elden bırakmayacağız.”

(Fanatik)