Gazete Vatan Logo
Futbol "Tek eksiğimiz tecrübe"

"Tek eksiğimiz tecrübe"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İrlanda Cumhuriyeti’ni deviren, Karadağ ile de berabere kalan Ay-yıldızlılardan olumlu sinyaller aldığını söyledi.

"Tek eksiğimiz tecrübe"

AMilli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İrlanda Cumhuriyeti’ni deviren, Karadağ ile de berabere kalan Ay-yıldızlılardan olumlu sinyaller aldığını söyledi. Son maçta sonuçtan memnun kalmasa da oynanan futbolun umut verici olduğunun altını çizen deneyimli teknik adam, gençleşen takımın en büyük eksiğinin tecrübe olduğunu söyledi. Yaptığı durum değerlendirmesinde gelecek adına pozitif mesajlar veren Rumen hoca, şunları söyledi:

“KARADAĞ karşılaşmasını isteseydik galip bitirebilirdik. Ancak diğer oyuncuları da görmek istedim. Özellikle Okay Yokuşlu kenara geldikten sonra oyunumuzda aksaklıklar oldu. Ayrıca yenilen gollerde bireysel hatalarımız var. Bunları oyuncularımızla konuşacağım. Enes’in kaptırdığı topun devamında maç beraberliğe geldi. Golleri erken bulduk ama ilk yarı sonunda yemememiz gereken bir gol yedik. Bu da rakibi ikinci yarı için umutlandırdı.

‘KADROYA BAŞKA İSİMLER GELEBİLİR’

ŞU da unutulmasın... Gökhan ve Serdar gibi defansın iki önemli ismini sakatlıklarından dolayı oynatmadım. Stoperde Uğur’u düşündüm ancak Mehmet Topal’ın tecrübesi daha ağır bastı. 2020 Avrupa Şampiyonası grup maçlarının öncesinde 3 maç oynayacağız ve bu maçlar kadromuz için daha belirgin olacak. Bu ekiple yola devam etmek istiyorum.
KADROYA tabii ki başka isimleri de çağıracağım ama bu grubun tecrübe de kazanması gerekiyor. O günlere kadar oyuncuların ligdeki form durumlarına da bakacağım. Altını çizmek istediğim bir başka nokta da Karadağ maçının ilk bölümünde 2-0 öne geçmemiz ve pozisyon vermememiz bizim için olumluydu. Defansımızda yaptığımız mecburi değişim ile birlikte görmek istediği gördüm.”

Haberin Devamı