Gazete Vatan Logo
Futbol 'Transfere gerek yok!'

'Transfere gerek yok!'

F.Bahçe’de başkan Aziz Yıldırım “2 oyuncu lazım” diyor ama Aykut Kocaman aynı görüşte değil:

'Transfere gerek yok!'

Başkan stopere ve ön liberoya takviye düşünürken, Bilica ve Cristian’a güvenen hoca ise “Birini alıp niye
yedekte oturtalım?” diyerek tavrını açıkça belli etti.

F.BAHÇE’NİN deplasmanda PAOK’a yenilmesinin ardından başkan Aziz Yıldırım takımdaki sıkıntılar için “İki transfer şart” teşhisini koysa da teknik direktör Aykut Kocaman transfer istemiyor. F.Bahçe Başkanı, bizzat tribünde izlediği karşılaşmada özellikle stoperde görev yapan İlhan Eker ile ön libero Cristian’ın yaptığı hatalar sonrasında çılgına dönüp yöneticilere o mevkilere transfer yapılması talimatını vermişti. Yıldırım 90 dakika bitiminde “Aykut’a söyleyin, kimi istiyorsa alalım” talimatını verirken, elindeki kadroya güvenen genç teknik adamın kararı sarı-lacivertlileri şaşkına çevirdi:

“Transfere gerek yok.”

BAŞKAN Yıldırım ve yöneticilerin büyük kısmının düşüncesinin aksine, Kocaman’ın takımda en çok güvendiği oyuncuların başında Cristian geliyor. Brezilyalı futbolcunun takımda olmasından çok memnun olan Kocaman, istatistikler aksini söylese bile daha önceki dönemlerdeki performansının Cristian’ın yapacaklarının teminatı olarak görüyor.

GENÇSE OLABİLİR! 

F.BAHÇE Teknik Direktörü’nün stopere takviye istememesinin nedeni ise Bilica. Her ne kadar geçen sezon özellikle Beşiktaş maçındaki ‘çukur kazma’ operasyonuyla hafızalarda kalsa da Cristian’ın ardından vatandaşı da Aykut Hoca’nın ideal 11’inin değişmezlerinden. Lugano ile iyi bir uyum yakalayan Bilica’nın da bu sezon ortaya koyacağı oyunla geçen sezonki ‘canlı bomba’ imajını ortadan kaldıracağına inanıyor.

BU sebeplerden ötürü “Alıp niye yedek oturtalım?” diyen Kocaman, Deivid’in de ayrılmasıyla kontenjanın boşalmasına rağmen yeni transfer istemezken, yine de takımın ahengini bozmayacak ve gerekirse A2 takıma gönderilecek genç bir oyuncunun alınmasına sıcak bakıyor.

Kocaman’ın mutluluk formülü

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman sarı-lacivertliler için mutluluğun formülünü buldu: “Önce Trabzon’u yenip sonra da PAOK’u elemek.” Yarın deplasmandaki Trabzon maçını kayıpsız geçmek istediklerini ifade eden Kocaman “Derbiyi kazanmak ve hemen 3 gün sonra PAOK’u elemek, önümüzdeki günleri daha umutlu hale getirecektir. Beklentilerimiz, umutlarımız bu yönde.

F.BAHÇE-Trabzon maçları tatlı bir rekabet içinde geçiyor. Kupayı Trabzon haketti. Ancak ligin final maçında ise biz topu kaleye sokamadık. Ekstra bir gerginliğin olacağını düşünmüyorum.

TRABZON geçen sezondan beri bir oyun modeli oluşturdu. Bunu bozacağımıza inanıyoruz. Ayağa çabuk oynayarak rakip üzerinde baskı kurmayı seviyorlar. Bizim tarzımız da aynı. Bakalım kim kime üstünlük sağlayacak?” dedi.

Özer: Geçen sezonun yarasını kapatacağız

F.BAHÇE’NİN genç yıldızı Özer Hurmacı, Trabzonspor’u geçen sezonun hesabını kapatacaklarını söyledi. Özer “Deplasmanda oynamamız belki bizim adımıza biraz avantaj olabilir. Çünkü içerdeki maçlarda biraz tedirgin oluyoruz. Trabzonspor, Liverpool maçında izlediğimiz kadarıyla hazır. Zor maç olacak. Ama kalitemize ve arkadaşlarıma güveniyorum. İyi futbol oynayarak kazanmak, geçen sezonki yarayı az da olsa kapatmak istiyoruz. Ligde de 2’de 2 yapıp, 3. haftaya daha moralli girmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı