Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'TT Arena'nın çatısını yapacağım'

'TT Arena'nın çatısını yapacağım'

Galatasaray'ın 23 Mayıs'ta yapılacak seçiminde başkan adayı olan Dursun Özbek, plan ve projelerini anlattı.

'TT Arena'nın çatısını yapacağım'

Galatasaray'da nefesler tutuldu ve seçim için geri sayıma geçildi… 23 Mayıs'ta yapılacak seçimin favorisi olarak gösterilen başkan adayı Dursun Özbek, başkanlık koltuğuna oturması halinde yapacaklarını ve hedeflerini anlattı.

Mevcut yönetimde iki başkan yardımcısından biri olan ve 3D sloganıyla (Dayanışma-Disiplin-Denetim) yola çıkan Giresun doğumlu işadamı Özbek, kulüpteki mali krizi nasıl çözeceğinden, futbol takımının durumuna kadar birçok konu hakkında detaylı bilgiler verdi. İşte uzun sohbetten öne çıkanlar:

BU BİR BAYRAK YARIŞI

Genç bir yönetim kurdum. Yedekler dahil 15 kişiye de rol biçtik. Uyum içinde çalışacak bir yönetim. Göreceksiniz 3-4 başkan adayı çıkacak bu yönetimden. Hepsi işinde başarılı, Galatasaray sevdalısı. Bu bir bayrak yarışı. Başkanlık belli süre yapılmalı, yeni jenerasyona da fırsat verilmeli.

Beni şimdiden başkan ilan etmeyin. Benim yapıma ters ve şık bulmuyorum. Sanki Genel Kurul'un kararına ipotek etmiş gibi algılanacağız. Dursun Özbek 6 aydır yaptığı ile başkan seçilmesin. Genel Kurul, taraftar ve camiaya kendimi anlatayım, önümüzdeki 3 yıl için projelerimi bilsinler, öyle oy versinler.

Haberin Devamı

Bizim için mali disiplin ve sportif başarı esas. Bu ikisinden ayrılmadan hareket edeceğiz. Sloganımız 3D: Dayanışma, Disiplin ve Denetim. Dayanışma derken; camiadaki bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmak lazım. Yönetim kurulu üyelerini disiplinli olacaklarına inandığım için seçtim. Denetim en büyük eksik. Mali Genel Kurul'da Sportif AŞ'yi ayrı, iletişimi ayrı, gayrimenkulu ayrı, yani hepsini ayrı ayrı sunacağız.

YENİ SEZONDA METRO ÇALIŞIR

Seçilirsem ilk işim stadın çatısını kapatmak olacak. Niye bugüne kadar yapılmamış anlamıyorum. 12 milyon euro'luk finansman kolay bulunur. 400 milyon dolarlık bir holdingin 12 milyon euro için devletle probleme girmesini ben kabul etmiyorum. Bu dönemde yapacaktım ama 6 ay zamanımız vardı. Metro için de sürekli Büyükşehir Belediyesi ile temastayız, Sayın Cumhurbaşkanı'na da konu gitti. Yeni sezonda metro çalışır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

(Sabah)