Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar ‘Türk tenisi iyi yolda’

‘Türk tenisi iyi yolda’

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta 1 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek olan Elina Svitolina, Türkiye’ye şampiyonluk için geldiğini söyledi.

‘Türk tenisi iyi yolda’

“Türk sporcular son zamanlarda aldıkları çok başarılı sonuçlarla kalitelerini gösteriyor. Bu Türkiye için iyi bir durum.”

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta 1 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek olan Elina Svitolina, Türkiye’ye şampiyonluk için geldiğini söyledi. 2014’te Misaki Doi, 2015’te ise Daria Gavrilova ile birlikte İstanbul’da çiftlerde 2 kez şampiyon olan Ukraynalı tenisçi, hedefinin bu sefer teklerde mutlu sona ulaşmak olduğunu belirtti. 22 yaşındaki tenisçi, Türkiye’ye son geldiği 2015’ten bu yana kendini çok geliştirdiğini belirterek “Oyun stilim büyük ölçüde değişti. Sıralamada ilk 10’a kadar yükseldim ve bu benim kendime olan güvenimi artırdı. Oyunumda büyük farklar yaratabilmek için hala yapabileceğim şeyler var. Burada iyi vakit geçireceğimi bildiğim için geldim” dedi.

‘ÇAĞLA MOTİVE OLMUŞ’

SVITOLINA, Türk oyuncuların ve tenisinin gelişimini de değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: “Türk tenisi iyi yolda ilerliyor. Tanıtım organizasyonunun büyüklüğü gelişimin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. İyi oyuncular var. Son zamanlarda aldıkları iyi sonuçlarla kalitelerini gösteriyorlar. Mesela Çağla geçen yıl bu turnuvayı kazandı. Bu durum Türk tenisi için iyi bir durum. Çağla, büyük seviyelerde maçlar yapıyor. Tenis için motive olmuş durumda.”

Haberin Devamı