Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Türk'ün gücünü göstereceğiz'

'Türk'ün gücünü göstereceğiz'

Ankara'daki olimpiyat elemelerine odaklanan A Milli Bayan Voleybol Takımımız'ın liberosu Gizem Karadayı, Rio vizesini alacaklarına inanıyor:

'Türk'ün gücünü göstereceğiz'

“Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz ‘Türk’ün gücü’ bence. İsteyip de yapamayacağımız şey yok. Hedefe kilitlendik.”

AMilli Bayan Voleybol Takımımız, 4-9 Ocak tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Elemesi’ne odaklandı... Filenin Sultanları’nın liberosu Gizem Karadayı, bu önemli organizasyon öncesi VATAN’ın sorularını yanıtladı. İşte tecrübeli oyuncunun açıklamaları:

“YARIM sezonu geride bıraktık. Bu turnuva öncesi moral olarak çok iyi durumdayım ve fiziken de hazırım. Zaten ucunda olimpiyat var, hazır olmamak imkansız.

RAKİPLERİMİZE göre en büyük avantajımız seyircimiz. Onların desteğiyle şansımızı yüksek görüyorum. Kendi evimizde hep takım gibi takım oluyoruz. Hedefe kilitlendik, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

TURNUVANIN ilk gününden son gününe kadar her maçı aynı ciddiyet ve hırsla oynamalıyız. Bütün takımların tek hedefi Rio’ya gitmek. Biz, diğer takımlardan daha çok istediğimizi ve hak ettiğimizi sahada göstermeliyiz.

‘RAKİPLERİ TANIYORUZ’

Haberin Devamı

GÜÇLÜ rakiplerimiz var. Hepsiyle birçok kez karşılaştık. Rakipleri analiz edip her maça ayrı bir motivasyonla hazırlanacağız. İyi bir Türkiye her maçı kazanabilecek güçte. Takımımıza güveniyorum.

BİZİ rakiplerden ayıran en önemli özelliğimiz ‘Türk’ün gücü’ bence. Millet olarak isteyip de yapamayacağımız hiçbir şey yok. Biz yeter ki isteyelim. Mücadelemiz, hırsımız en güzel özelliklerimiz.”

'Neslihan hep olmalı'

“NESLİHAN’IN (Neslihan Demir Güler) iyileşip yeniden aramızda olmasından dolayı çok mutluyum. Tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi Türk voleybolcu. Şu an takımın en tecrübelisi o. Bize her türlü yardımı sağlayacağına şüphesiz inanıyorum. Onun gibi biri her zaman milli takımda olmalı.”

'Ankara bizi yalnız bırakmaz'

“2012’DE yine Ankara’da Olimpiyat Elemesi oynamıştık. İnanılmaz bir destek vardı. Salonda boş koltuk yoktu. Her yer kırmızı-beyazdı. Seyirci hiç susmamıştı. Onların desteği olmasaydı şampiyon olamazdık. Bu sene de aynı desteği göstereceklerine eminim. Ankara seyircisinin kalbimde ayrı bir yeri var. Bizi yine yalnız bırakmasınlar, onlara ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı

'Ferhat Akbaş desteklenmeli'
“BİR oyuncu için en önemli şey, antrenörle olan iletişimdir. Bunu Ferhat Akbaş çok güzel yapıyor. Çok açık ve net. Bunlar bana güven veriyor. Çok iyi işler yapacağına inanıyorum. Köstek olmak yerine desteklemeliyiz. Sonuçta ülkemizden biri. Böyle antrenörlere ihtiyacımız var.”