Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Türkiye'de futbol aşkı çok büyük'

'Türkiye'de futbol aşkı çok büyük'

Belhanda, Fransız basınına Türkiye'de taraftarın etkisinin çok fazla olduğunu söyledi.

'Türkiye'de futbol aşkı çok büyük'

FRANSA’NIN L’Equipe gazetesinin bu ayki Le Magasine dergisi, Türkiye’de forma giyen Fransız sporculara geniş yer ayırdı. Kapağında G.Saray’dan Feghouli, Bafetimbi Gomis ve Belhanda’nın yer aldığı bir fotoğraf ile okuyucularının karşısına çıkan dergide Gomis ve Belhanda’nın sözleri de yer aldı. Belhanda en ciddi teklifin G.Saray’dan geldiğini vurgulayıp şu ifadeleri kullandı:

“EN ciddi teklif G.Saray’dan geldi, herhangi bir kulüp ile değil Türkiye’nin en çok kupasına sahip büyük bir kulüp ile anlaştım, Şampiyonlar Ligi’nde iddiası olan bir kulüp, insani boyutlarda olan Montpellier ve Nice’ten sonra dev bir boyutta olan G.Saray’a geldim, transfer konusu hafif bir konu değil, transfer olmadan önce G.Saray hakkında sorduğum sorulardan arkadaşlarım bıkmıştı.

‘HERKES DİNİNİ YAŞIYOR’

ARKADAŞLARIM Türkiye ve İstanbul ile ilgili olarak sadece iyi şeyler söylediler, Türkiye’nin, İstanbul’un, buradaki futbol aşkının büyüklüğünden bahsettiler, geldiğimde daha havalimanında doğru bir seçim yaptığımı anladım, sahamızda yaptığımız maçlarda seyirci sayısı 50 bin oluyor, 2-0 kazandığımız maçlarda bile seyirci peşini bırakmıyor. Bazen yarım saatte tüm gücünü harcamış oluyorsun, fakat seyircinin coşkusu sana tekrar güç veriyor, bu inanılmaz bir şey.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Ligi çok teknik, seyirci faktörü çok önemli, kendi sahamızda ne kadar rahatsak deplasman maçları da o kadar zor oluyor, seyirci seni kanat takmaya zorluyor. Müslüman futbolcular burada çok rahatlar, hiç kimse sana Müslüman mısın, Hristiyan mısın diye sormuyor, herkes dinini yaşıyor.”

En çok Pascal seviliyor

DERGİYE göre Türkiye’de en sevilen Fransız oyuncu Pascal Nouma! Fransız oyuncunun Türkiye ile ilgili açıklamalarındaki en çarpıcı söz ise “Kanser olduğumu duyunca kulüpteki koltukları kırarak beni Türkiye’ye isteyen seyirciyi unutmam mümkün değil” oldu.

Maaş yüksek, vergi az!

TÜRKİYE’DE Fransız oyuncuların bu kadar tercih edilmesinin sebepleri de araştırıldı... Fransa 2. Ligi’nin bile Türkiye’de takip edildiğinin altı çizilirken maaşların yüksekliği ve vergilerin az olması da tercih sebeplerinden.

Haberin Devamı

‘Burada özel hayat yok’
BUGÜNE kadar bir çok kulüpte top oynadım ama hiç bir medya eşimle ilgilenmemişti. Burada o da oldu, eşimin fotoğrafı gazetelerde çıktı. Türkiye’de futbol kutsallaşmış, özel hayatın yok, bunun pozitif ve negatif tarafları var, geçenlerde çocuklarımla havuza gitmiştim ve fotoğraflarımızı çekiyorlardı.
‘Her şeyi gelince anladım’
“DÜNYADA aradığın her şeyi İstanbul’da bulabilirsin, gelmeden önce bana bu şehrin güzelliğini anlatmışlardı, buraya gelince insan bunu daha iyi anlıyor.
TÜRK mutfağı bir Harika, en lezzetli etleri burada yedim, börekler bir harika, kilo konusunda dikkat etmek lazım fakat şu sıralarda biraz zayıfladım dolayısı ile yiyebilirim.”
Carrasso: “İstanbul nevi şahsına münhasır. Para için gelmedim.”
FRANSA Ligi’nde Marsilya, Toulouse, Bordeaux formaları giyen ve ardından Türkiye’nin yolunu tutan Cedric Carrasso, L’equipe’e açıklamalarda bulundu... Türkiye’ye gelmek gibi bir düşüncesinin hiç olmadığını itiraf eden ancak Gomis’in kendisini ikna ettiğini itiraf eden 35 yaşındaki file bekçisi, Bordeaux’dan ayrıldıktan sonra “sıradaki durağın neresi olacak?” sorusuna “Türkiye hariç her yer” yanıtı için ise şu açıklamayı yaptı:
“TÜRKİYE’NİN bende yanlış bir imajı varmış. Beni ikna eden Gomis oldu, iyi de yaptı. G.Saray büyük bir kulüp. Türkiye, futbolu yaşayan bir ülke. İstanbul bence nevi şahsına münhasır bir yer. Dünyanın merkezindeymiş gibi hissettiriyor.
KAZANCIM Bordeaux’daki kazancım ile şu anda aynı ama Türkiye’ye sadece para için geldiysen, Türkiye’nin senden istediği performans karşısında her şeyi kaybedersin.”

Haberin Devamı