Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Türkiye'ye göç ederken donuyorduk'

'Türkiye'ye göç ederken donuyorduk'

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, doğup büyüdüğü Yunanistan'ın Gümülcine kentine bağlı Susurköy'deki akrabalarını ziyaret etti.

'Türkiye'ye göç ederken donuyorduk'

G.SARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Panthrakikos ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde doğduğu ev ziyaret ederken Gümülcine’den İzmir’e nasıl kaçtıklarını, bu sırada neler yaşadıklarını yani kısacası insani olarak tüm süreci anlattı... Basın mensupları ile birlikte doğduğu ve 7 yaşına kadar yaşadığı Susurköy’e giden Hamzaoğlu, anavatan Türkiye’ye ailesi ile birlikte kaçışlarını sanki daha dün yaşanmış gibi duygu seli içinde anlatırken şu ifadeleri kullandı:

MEMUR TANIDI!

“BABAMIN önderliğinde bir gece Meriç Nehri’ne geldik. Karanlıktan göz gözü görmüyordu. Babam en öne beni koydu, hava o kadar soğuktu ki saatlerce yol alırken donmak üzereydik. Nereye gittiğimizi, yönümüzü hiç bilmiyorduk, sadece ileriye doğru kürek çekiyordu babam. Zifiri karanlıkta kıyıyı hiç görmedik, vardığımızı kayık çamura saplanınca anladık. Artık Türkiye’deydik ancak daha yeni başlıyormuş! Babam hemen Keşan karakoluna gitti ve olayı anlatıp teslim oldu, sığınma talep etti.

HEM babam hem de annem sabaha kadar sorguda kaldılar. Sorguda babam, ağabeyinin de İzmir’de yaşadığını onun da daha önce bu yolla geldiğini söyler. Araştırma sırasında karakoldaki bir memur da soyadından amcamı hatırladı ve kaydını kendisinin yaptığını söylemiş. Sonrasında işler daha kolaylaştı ve bizim ailemize de izin çıktı.”

Haberin Devamı