Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor 'Türkler de Almanya'da oynasın'

'Türkler de Almanya'da oynasın'

Kasımpaşa'da üçüncü sezonunu geçiren Şota Arveladze yabancı kuralıyla ilgili konuştu.

'Türkler de Almanya'da oynasın'

Sabah'a konuşan Şota, "Başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Üst üste iki sezon ligi altıncı bitirdik. İşimiz zor, biliyoruz, yönetim ve teknik ekip olarak elimizden geleni yapıyoruz. Avrupa'yı hedeflemiştik, geçen sezon gittik. Daha başarılı sonuçlar için daha çok çalışacağız" dedi.

"ALMAN FUTBOLU BİTTİ Mİ?"

"Yabancı kuralı değişti diye başarı gelmez. Siz ne zaman kuralı unutursanız, 'Kural neydi, kaçtı' derseniz o zaman başarılı olursunuz. Türk futbolcusunun kuralı unutup daha çok çalışması gerek. Benim takımımda 8 tane Türk iyi oynuyorsa kural nedir, ne önemi var ki... Alman kuralsız oynuyor, Almanya'ya her milletten futbolcu gelip işini yapıyor, sorun var mı? Almanya'ya da başka ülkelerden futbolcular geliyor, onlar diyor mu futbolumuz bitti diye... Kural seni yenemez, çık oyna sen kuralı yen."

"120 TANE KULÜP VAR!"

"Türk futbolu öldü, Türk gençleri nerede futbol oynayacaklar?' diyorlar. Almanya, Fransa, İngiltere süper ve bir altındaki liglerde neredeyse 120 tane kulüp var. Neden Türk futbolcusu Anderlecht'te Braga'da Leverkusen'de Freiburg'da oynamasın, oynayamaz mı? Niye sadece buradaki 14 takımda oynuyorlar ki? Türk Hava Yolları sadece Türkiye'de mi uçuyor? Rakipleri Lufthansa, Air France, British Airways ile yarışmıyor mu? Yabancı sınırı Türkün önünü tıkıyordu, yarışma kültürü gelişecektir."

Haberin Devamı

TOROĞLU SAĞOLSUN

Trabzon'a transferinizde Erman Toroğlu rol oynamıştı. Kendisiyle görüşüyor musunuz?

"Dinamo Tiflis'te iken bir maçımız yönetmişti. Arçil'le beni Sadri Şener'e tavsiye etmiş sağolsun. Bizim için şanstı. Kendisiyle daha sonra tanıştık, Avrupa'da da birkaç kez görüştük."

YABANCILARA TAVSİYE

6 dil biliyorsunuz, dil öğrenmenin sırrı nedir?

"Yaşamak, sadece bulunduğun yerde yaşamak. İdmandan sonra Facebook'tan Gürcistan ile temas kursam, Skype'tan oradakilerle sürekli görüşsem olur mu? Hem orada hem burada yaşayamazsın, depresyona girersin."

(Sabah)