Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Türkler’in potansiyeline güveniyorum’

‘Türkler’in potansiyeline güveniyorum’

Lucescu: “EURO 2020’ye hazırlanmak için önümüzde yeterli vaktimiz var.”

‘Türkler’in potansiyeline güveniyorum’

AMilli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Tam Saha Dergisi’ne konuştu. EURO 2020 elemeleri öncesi Türk futbolcuların potansiyeline güvendiğini belirten Romen hoca, şunları söyledi: “EURO 2020’ye hazırlanmak için önümüzde 8-9 maç var. Ben bu periyodu iyi değerlendirebileceğimi düşünüyorum. Onların potansiyeline güveniyorum. Öncelikle Türk futbolunun potansiyeline güveniyorum.

TÜRK oyuncuların kendilerini milli takıma gelmeye, daha iyi oynamaya motive etmeleri lazım. Türk oyuncuların hepsi için söylüyorum. Sadece milli takıma gelmiş, sürekli gelen, bir kere gelmiş gitmişlerin değil, hiç gelmemişlerin de kendilerini bu yönde motive etmelerini istiyorum. Rakiple, sahayla, taraftarla rekabet edersin ama önce kendinle rekabet edersin. Ben bunu istiyorum.”

‘Yabancı sorunu acilen çözülmeli’
“TFF ile kulüplerin bir arada çalışarak yabancı-yerli oyuncu konusuna bir çözüm getirmesi gerekiyor. Bu konuda bir komisyon kurulması gerekiyor. Futbolun içinde olan aktörlerden TFF yetkilileri, antrenörler, kulüp başkanları, gazeteciler, menajerler çözüm üretmek için burada olmalı. Çünkü bu konu yetki alanımda değil.”
‘Dış kaynakların yanlısı değilim’
“BEN dış kaynaklardan oyuncu yanlısı birisi değilim. Türkiye’deki kaynağı yetiştirme yanlısıyım. Ama ileride Mehmet Aurelio örneği neden olmasın. O da olabilir ama esas unsur bu değildir. Bu tip oyuncular tamamlayıcı olabilir. Dünyada bunun örnekleri var.”

Haberin Devamı