Gazete Vatan Logo
Futbol "Tüylerim diken diken oluyor"

"Tüylerim diken diken oluyor"

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, lig maçlarını yöneten hakemlerin son dönemdeki performanslarıyla ilgili eleştirileri yanıtladı.

"Tüylerim diken diken oluyor"

Lig Tv'de yayınlanan Maraton programına telefonla bağlanan Alp, önemli açıklamalar yaptı. Zekeriya Alp şöyle konuştu:

"Zaman zaman ligin her döneminde böyle peş peşe kritik hatalar olabiliyor. Geçen sezon da 7. haftada böyle hatalar olmuştu. Futbolcuların tutum ve davranışlarıyla ilgili de konuşmak lazım. Bazı futbolcuların bazı hareketleri tehlikeli. Tüylerim diken diken oluyor. Ülkemizde böyle bir sıkıntı var."

"Bursaspor-Kayserispor maçının 90+3. dakikasına kadar hakemin yönetiminde bir sıkıntı yok gibi. Ama maçın son dakikasında hakem için şanssızlık yaşandı. Yardımcı hakemler de pozisyona uzak kalmış. 'Görmedim' demek bir hakem için bahane olamaz. 6 hakem, 12 göz demek. Görmeleri lazımdı."

"Bu hataların hakemlerimiz tarafından değerlendirilmesi ve tekrarlanmaması lazım. Hakem eğitimlerini çoğaltmamız lazım."

"Maçtan sonra bazı hakemlerle konuşuyoruz. Bu tür pozisyonlarla biten maçlardan sonra konuşuyoruz. Ama bazı konulara detaylı olarak giremem. Görevim ve pozisyonum bunu gerektirir."

"Hakemlerden yürekli olmalarını ve kararlarını böyle vermelerini istiyoruz. Zaten bunu uygulamayan da hakem olamaz. Eğer ki bu çerçeve içinde hareket eden hakemlerimiz ortaya çıkıyorsa, onlara önemli maçlarda görev veriyoruz."

Haberin Devamı