Gazete Vatan Logo
Futbol "U17 Milli takımında toplam 7 oyuncumuz var"

"U17 Milli takımında toplam 7 oyuncumuz var"

Galatasaray Futbol Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

"U17 Milli takımında toplam 7 oyuncumuz var"

İşte o açıklamalar:

"Sonuçta Yeni Zelanda yenmemiz gereken bir rakip. Fiziksel olarak bizden üstünler. Profesyonel olarak A Takımda oynuyorlar. Mesela kaptanları öyle. Bizden biraz daha diriler."

"Galatasaray toplam 7 oyuncu veriyor. Bek bölgesinde Emirhan ve Melih var, savunmada Ozan var, kaptan var ve Atalay 10 numara oynuyor. İki oyuncumuz yedek kulübesinde yer alıyor. Galatasaray kulübünde bir önceki dönemde çalışırken 88 doğumlular şampiyon olmuştu. Orada Özgürcan, Aydın Yılmaz gibi toplam 7 oyuncu vardı. O takım sonra Dünya üçüncüsü de oldu. Bu oyunculara baktığımız zaman kariyerleri iyi şekillenmedi. Bu kadrodan Volkan Babacan ve Caner Erkin üst düzeye çıktı."

"17 yaş kategorisinde başarılı olmak evet önemlidir ama A Milli Takım yada profesyonel takım seviyesine gelebilmelidir. Ozan ve bazı oyuncularımız sezon başında A Takım kampına gittiler. Bazı oyuncuları Türkiye'de genç yaşta vitrine çıkartıp beklenti baskısı yapıldı. Bu baskı oyuncuların gelişimini etkiledi. Şimdi bunu yapmak istemiyoruz"

Haberin Devamı

U21 takımı değişti

"U21 takımında bazı değişiklikler yaptık. Bazı amatörde olsa isimler buraya dahil ettik. Geçen sezon müsabık bir takım yoktu. Bir profesyonel nasıl çalışıyorsa o şekilde çalışıyoruz. Rakip analizi, bireysel analiz, bireysel çalışma gibi artık farkına vardılar. Bireysel olarak gelip soruyorlar."

"Galatasaray olarak büyük bir avantajımız var. A Takım ile altyapı arasında çok az bir mesafe var. Sürekli konuşup gelişiyoruz. Yarın U21 takımı ile A takım maç yapacak. Hocamızda bunu söylemişti daha önce oynanan maçlardan memnun kalmamıştı ama geçen hafta bir maç yaptık. Bu haftada oynayacağız. U21 takımı ile bir maç yapmak istemesi buradaki ciddiyeti görmesidir"

"Biz oyuncunun gelişmesi için çalışmalar yaparız. Bu oyuncuyu A Takım'a nasıl hazır hale getiririz diye uğraşırız. Fakat oyuncu üst yapıda oynayacak bir yer bulamazsa başka. Bizim hem teknik direktör hemde yönetim kademesinde büyük şansımız var. Zaten hafta sonu da U21 takımı ile A Takım stadyumda maç yapacak"

Haberin Devamı