Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'UEFA ile görüşmedik'

'UEFA ile görüşmedik'

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekilliği görevini yürüttüğü dönemde UEFA nezdinde herhangi bir görüşmesi olmadığını açıkladı.

'UEFA ile görüşmedik'

EFA Disiplin Kurulu tarafından 2+1 yıl Avrupa kupalarından men edilen F.Bahçe’nin Tahkim Kurulu’nda yapacağı savunmada hedef almaya hazırlandığı G.Saray’ın CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan hakkındaki iddialar için ‘abesle iştigal’ değerlendirmesini yaptı. Sarı-lacivertliler, şike davası sürerken o dönemde Futbol Federasyonu Başkan Vekilliği görevini üstlenen Arıboğan’ın yine TFF Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı ile UEFA müfettişi Pierre Cornu ile yedikleri yemekte süreçli ilgili bilgi verip, men kararında rol oynadığını ileri sürmüştü. Hatta F.Bahçe kulübü ikili için ‘jurnalci’ ithamında bulunurken, Arıboğan dün yaptığı yazılı açıklamada hakkındaki eleştiri ve iddialara belgeyle yanıt verdi. Arıboğan’ın açıklaması şöyle:

‘YORUMLAR ASILSIZ’

ŞAHSIMLA ilgili asılsız yorum ve görüşleri içeren bazı haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Öncelikle tüm kamuoyu tarafından açıklıkla ve net olarak bilinmelidir ki, TFF Başkan Vekilliğini yürütmekte olduğum dönemde şike sürecine dair UEFA veya herhangi bir kurum nezdinde en ufak bir görüş ve yorumum olmamıştır. Açıklamamın ekindeki belgede yer alan UEFA avukatının CAS’ a yapmış olduğu değerlendirmede de bu konu net bir şekilde belirtilmiş ve açıklığa kavuşmuştur.

‘DETAYLARA HERKES VAKIF’

ADI geçen belgede UEFA, ‘Kayıtlara geçmesi için belirtilmelidir ki, TFF yetkilileri Bay Cornu ile olan görüşmelerinde kişisel yorum ve görüşlerini beyan etmemişlerdir’ şeklinde ifadeyle duruma açıklık getirmiştir. Hal böyle iken ve konuyla ilgili tüm taraflar ve kamuoyu detaylara bu şekilde vakıf iken şahsımla ilgili bu tür yorumlar yapılarak sürece ilişkilendirilmeme dair girişimler kelimenin tam anlamıyla abesle iştigaldir.

SON derece hassas bir dönemden geçmekte olduğumuz bu günlerde, bahse konu ayrıntı ve detaylara medyamızın gerekli duyarlılığı göstereceğine ve konunun özünden uzaklaşmayacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı