Gazete Vatan Logo
Galatasaray "Ülkeyi terk etmek zorunda kalırdı"

"Ülkeyi terk etmek zorunda kalırdı"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Ntv Spor’da spor gündemine dair açıklamalar yaptı. Demirkol’un yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Ülkeyi terk etmek zorunda kalırdı"

Atiba üzerine oynamak artık herkesin bildiği bir şey. Burada Oğuzhan ve Tolgay'ın nasıl oyuna gireceği önemli. Adriano ve Gökhan'ın nasıl katkı vereceği önemli. Bırak Atiba'yı oyundan çıkarmayı Atibalı oyun bile her hoca kolay kolay cesaret edemez.

Şenol hoca bunu başardı. Kutlamak gerekiyor. Bu anlamda öncüdür. Bunu rüyasından gören teknik direktör azdır. Deli misin? Perişan ederler bizi derler. Tecrübe böyle bir şey. Yaşanmışlık, tecrübe, yaşlılık, gençlik bunlar çok görece kavram. Çok genç yaşlarda tecrübeli insanlara rastlıyorum ben.

Bu takım direnç noktası Atiba'yı oyundan çıkartıyorsun. Beşiktaş meydanında yarım saat döverim denilen Cenk Tosun'u oyuna alıyorsun. Quaresma'yı devam ettirmek çok büyük bir risk. 2,5 kredi kartı görerek oyundan çıktı zaten. Bunun tam tersi var mesela Advocaat. Fiziken orada ama zihnen kim bilir nerelerde!

Maç öyle bir yere geldi ki. Tribün agresifliği maçın devam etmesine izin vermeyebilirdi. Trabzon maçında en son sanırım tribünler aşağı indiğinde hakem oydu. Bilal'in kaymalarına kart yok. Quaresma'nın 3 kırmızı kartı var zaten. Bilal'in bileğine basmaya çalıştı neyse ki basamadı.

Haberin Devamı

Cenk'i kutlamak gerekiyor. Bursaspor'un performansı Bülent Yıldırım'ı kutlamamak lazım ama eleştirmemek de gerekiyor. Ama Yıldırım bu zaten... 2000'li yıllar Türk futbolu diye başlık açarsak Bülent Yıldırım'ın resmi koyabiliriz. Her şeyi idare edebilir. O kırılmasın, bu üzülmesin diye idare ediyor. Kimseyi atmayın ne gerek var canım. Bülent Yıldırım onun karşılığı...

Bilal'in futbol hayatı biterdi büyük ihtimalle yaşı nedeniyle… Quaresma 3 maç ceza alması gerekirdi. Gerçi bizimkiler onu yarım maça indirirlerdi çünkü Başakşehir'e yapıyorsun şimdi buna nasıl yapmayacaksın. Orada kaçacak bir şampiyonluk sonrası ipler kopardı. Bülent Yıldırım bütün bunları çok güzel idare etti ama zaten işi bu...

Fenerbahçe'nin oyuncuları kötü değil orta sahası iyi değil ama bu kadar da kötü değil. Necip'i Fenerbahçe maçında almak için ne gerek vardı. Fenerbahçe orta sahası geliyor muydu? Hayır ne gerek vardı. Dün ama ne gerekiyorsa onu yaptı. Bir çok Beşiktaşlı Atiba-Cenk değişikliği için şaşırmıştır. Çok riskli bir karardı ve tuttu. Biz, ‘Bu kadar da olur mu yahu? Ne gerek vardı’ diyebilirdik bugün.

Haberin Devamı

Geçen sene herkes bizim şampiyon olmamızı istiyordu dersen bu çok farklı yerlere çekilir. Fenerbahçeliler der ki 'Ne, nasıl' diye sorarlar. Fenerbahçelilerin dışında herkes tabi ki ister çünkü geçen sene tek rakipleri Fenerbahçe'ydi. Kabul edelim ki Fenerbahçe - Galatasaray, Galatasaray - Fenerbahçe çekişmesi daha önde. Türkiye'nin en büyük derbisi hala onlar.

Anladığım kadarıyla Fenerbahçe hiç olmadı diyelim gene de transferi yapıp Avrupa'da oynatmayacak oyuncuları. Zaten Şampiyonlar Ligi Aziz Yıldırım söz verdi, 'Ben şampiyon olacağım' dedi. Böyle bir söz nasıl veriliyor. Bunu dediğin anda sen gerçekten istediğin zaman şampiyon olabilirsin diye düşünülür.

Bu sene neden olmadı? Geçen sene neden olmadı? Bir insan şampiyon olacağına dair söz veremez. İmkansız ya... Özhan ağabey de gelirken çok büyük sözler verdi ama hiç biri olmadı. Ribery'den nasıl kahrolduğunu ben biliyorum yani. Olmayacak duaya amin… Aziz Yıldırım'dan önce de böyleydi bundan sonra da olacaktır.

Haberin Devamı

Fenerbahçe takımda kimlerin kalacağını belirlemeli... Advocaat'ın verdiği mesaj için konuşuyorum. İsimlere takılmayalım yani. Advocaat da haklı, Fenerbahçe yönetimi de haklı. Kim daha fazla haklı onu bilmiyorum. Maça gelene kadar idmanlarda bozuldu futbolcular zaten. Fenerbahçe'nin tek planı Lens'i koştur. Advocaat sizin bana anlattığınız takım böyle değil diyerek 3. hafta buna karar verdi.

Salih dediğiniz gibi oyuncu değil, Skrtel'in performansı kötü, Persie bitmiş, bu takımdan bir şey olmaz dedi bıraktı. Devre arasını bekledi orada da transfer yapılmayınca komple bıraktı.

Ayda 1 hafta evine gitti adam. Bunu dünyada kabul etmeyecek tek adam Aziz Yıldırım'dır. İki tarafa hak veriyorum ikisi de kendine göre haklı... Fenerbahçeli oyuncular Şampiyonlar Ligi haklarını kaybettikleri maçta çok sevindiler. Gol sevincine tamam ama Şampiyonlar Ligi gitmişken meşaleler sevinçler anlam veremedim. (Hürriyet)

Haberin Devamı