Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Umarım Euroleague'i Fenerbahçe kazanır'

'Umarım Euroleague'i Fenerbahçe kazanır'

Sarı-lacivertli formayı 3 yıl giydikten sonra NBA'e giden Wizards'ın yıldızı Bojan Bogdanovic Vatan'a konuştu:

'Umarım Euroleague'i Fenerbahçe kazanır'

“Hâlâ büyük bir F.Bahçe taraftarıyım. Geçen yıl Euroleague finalinde CSKA’ya talihsiz şekilde kaybettiler. Ama bu kez İstanbul’daki Final-Four’da kupayı alacaklarını umuyorum.”

3sezon giydiği F.Bahçe formasıyla sarı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kurmuştu Bojan Bogdanovic. Basketbolunu olgunlaştırdığı yılların ardından NBA’in yolunu tuttu. Brooklyn Nets forması giyen Hırvat yıldız çok da kendini bulamadığı takımından yaklaşık 2 hafta önce Washington Wizards’a takas edildi. Wizards formasıyla ilk 2 maçta galibiyet göremese de 3. maçında Verizon Center’da yıldızlar kadrosu Golden State Warriors karşısında ilk galibiyetini aldı.

MÜCADELEYİ yerinden izleyip Bojan’ın Wizards’taki ilk galibiyetine tanıklık etmiş olmak benim adıma da sevindiriciydi. Maçtan sonra soyunma odasında sohbet etme fırsatı buldum. Oldukça mutluydu ve Wizards’ta arzu ettiği rolü alacağına inandığını söyledi. Hemen ardından da Raptors maçı için havalimanının yolunu tuttu. Toronto deplasmanında 27 sayıyla yıldızlaşan Bogdanovic, John Wall gibi bir süper yıldızla oynamanın meyvelerini de şimdiden almaya başladı.

Haberin Devamı

BU galibiyetten 2 gün sonra Verizon Center’da rakip yine Toronto’ydu. Çekişmeli geçen maçın ardından galibiyeti kıl payı kaçıran Wizards soyunma odası bu kez üzüntülüydü. Ama sonrasında Orlando Magic karşısında attığı 27 sayıyla yine yıldızlaştı. Bojan ile hem Wizards’la açtığı yeni sayfayı hem de F.Bahçe’yi konuştuk. İşte samimi yanıtları:

‘FUTBOL TAKIMINI DA TAKİP EDİYORUM’

Washington Wizards’a takas edildin. Yeni takımında kendini nasıl hissediyorsun?

“BROOKLYN’DE olduğumdan çok daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Şu an 3. durumdayız ve sezonu istediğimiz yerde bitirip play-off’a olabilecek en iyi şekilde başlamak istiyoruz. Burada iyi bir başlangıç yaptım ve hem takım hem de benim adıma güzel günler olacağına inanıyorum.”
Euroleague’i takip etme fırsatın oluyor mu?
TABİİ ki yakından takip ediyorum. Özellikle de F.Bahçe’yi düzenli olarak takip ediyorum. Ben hâlâ F.Bahçe’nin büyük bir taraftarıyım. Hem basketbol takımını hem futbol takımını takip ediyorum. Takımda oynayan yakın arkadaşlarım var. Antrenör ekibiyle diyalog halindeyim. İletişimim hiçbir zaman kopmadı ve kopamaz.”
‘TARAFTAR HAK EDİYOR’
Final-Four bu yıl İstanbul’da. Geçen senenin finalisti F.Bahçe’nin şansı sence nedir?
F.Bahçe mükemmel bir koça sahip, çok iyi oyunculardan oluşan, harika bir takım. Geçen sene finalde CSKA karşısında talihsiz şekilde kaybettiler. Bu sene kupanın en iddialı takımı bence F.Bahçe. Geçen sezon son anda kaçırdıkları kupayı bu kez kazanacaklarını umut ediyorum. Final-Four’u İstanbul’da izlemek güzel olurdu ama izlemek için uygun olmamayı diliyorum. Çünkü takımımla play-off oynayacağım ve umarım en son noktaya kadar gideriz.”
F.Bahçe taraftarlarına bir mesajın var mı?
“BENCE onlar dünyanın en özel taraftar topluluğu. Takıma verdikleri muhteşem desteğin karşılığını umut ediyorum ki bu sezon Euroleague şampiyonluğuyla alırlar.”

Haberin Devamı