Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Ümit'lerimiz yarıda kaldı

'Ümit'lerimiz yarıda kaldı

FIBA U20 Eurobasket yarı finalinde Ümit Milli Takımımız, Litvanya'ya yenildi.

'Ümit'lerimiz yarıda kaldı

Çok iyi başladığımız maçta aynı tempoyu devam ettiremeyince yavaş yavaş bize yaklaşan Litvanya son çeyrekteki oyunuyla Ay-yıldızlıları mağlup etti. 23 sayı üreten Tolga Geçim’in çabası yenilgiyi önleyemedi

FİNLANDİYA’NIN Helsinki şehrinde düzenlenen FIBA U20 Eurobasket yanı finalinde Ümit Milli Takımımız maalesef Litvanya’ya 68-64’lük skorla mağlup oldu ve final oynama, belki de şampiyon olma şansını kaybetti. Yarı finale kadar büyük bir başarıyla gelen Ay-yıldızlılarımız dün gece de Litvanya karşısında mücadeleye çok iyi başlamıştı.

İLK çeyrekte Tolga Geçim’in önderliğinde harika bir performans ortaya koyan Ümit Milli Takımımız bu bölümü 24-16 önde kapatmayı başarırken ikinci çeyrekte ise durmaya başladık. Skor üretmekte bir türlü istediği ivmeyi yakalayamayan Ay-yıldızlılar sadece 9 sayı bulduğu 10 dakikalık dilimde savunmayı nispeten daha iyi yapınca Litvanya’ya sadece 14 sayı izni verdi ve soyunma odasına 33-30’la da olsa önde girmeyi başardık.

3. çeyrekte ise başa baş bir oyun vardı. Ümit Milliler’in 18 sayısına Litvanya 17 sayıyla karşılık verirken son çeyreğe 51-47’yle 4 sayılık bir avantajla başladık.

Haberin Devamı

AMA ne yazık ki son 10 dakikada işler hiç de istediğimiz gibi gitmedi. Rakibinin hücumlarını durduramayan Ay-yıldızlılar potasında 21 sayı görürken buna 13 sayıyla karşılık verebildi ve 68-64 kazanan Litvanya finalde Almanya’yı 61-52 yenen İspanya ile eşleşti.