Gazete Vatan Logo
Futbol "Umudumuzu sürdürmek istiyoruz"

"Umudumuzu sürdürmek istiyoruz"

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Eskişehirspor maçından iyi bir sonuç alarak ligde kalma umutlarını devam ettirmek istediklerini söyledi.

"Umudumuzu sürdürmek istiyoruz"

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Eskişehirspor maçından iyi bir sonuç alarak ligde kalma umutlarını devam ettirmek istediklerini söyledi.

Kardemir Karabükspor, Salı günü sahasında oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde tek antrenman yaparak tamamladı. Yılmaz Vural gözetiminde yapılan antrenmana sakatlığı devam eden Emre Güngör katılmadı.

"TEK DEZAVANTAJIMIZ MAÇ PROGRAMI"

Yılmaz Vural, antrenman öncesi yaptığı açıklamada, Bursaspor'a yenilmelerine rağmen sıralamada üzerlerinde bulunan Çaykur Rizespor'unda yenilmesiyle aralarındaki 4 puan farkın devam ettiğini, kalan maçlarda fikstür avantajlarının kendilerinde bulunduğunu söyledi. Eskişehirspor ile çok kritik bir maç oynayacaklarını, bu maçta en büyük dezavantajlarının yapılan maç programı olduğunu belirten Vural, şöyle dedi:

"Maç planlaması yapılırken bizim durumumuzun düşünülmeden yapıldığı ortada. Bu takımın teknik direktörü olarak inanın ben yorgunum. Kendim oynamadım ama Bursa'ya 8'er saat git gel, maç stresi yordu. Şimdi tek bir antrenman yaparak Eskişehirspor maçını oynayacağız. Bu maçın ardından Perşembe günü yine saatlerce yol giderek Balıkesirspor'la çok ciddi puan mücadelesi yapacağız. 9 güne 3 maç sığıyor. Bu hakikaten bir vicdansızlık. Antrenman bilgisinden, futbolcunun bu kadar süre içerisinde ne hale geleceğinden haberi olmayan arkadaşların yaptığı uygulama olsa gerek. Antrenörlük hayatımda böyle bir şey yaşıyorum. Müracatlarımıza rağmen cevap alamadık, sağ olsunlar, teşekkür ederiz kendilerine."

Haberin Devamı

"TARAFTARLARIMIZ DESTEKLERİNİ BİZDEN ESİRGEMESİNLER"

En ateşli taraftarlarının bulunduğu kuzey kale arkası tribünlerinde ceza nedeniyle seyircinin olamayacak olmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Vural, şöyle devam etti:

"Yine cezalı konumdayız. Taraftarlarımızın söylemlerinden dolayı kulübümüze 300 bin lira ceza verildi ve takımlarını da Destekleyemeyecekler. Taraftar desteğinden yoksun bir şekilde çok önemli bir final maçı oynamak bizim canımızı acıtıyor. Gönül, tribünlerin diğer bölümü dolu olsun istiyor. Taraftar gücünün ne olduğunu bize göstersinler. Buna çok ihtiyacımız var, rica ediyorum. Umarım, bu önemli puan mücadelemizde desteklerini bizden esirgemezler."

Haberin Devamı

Eskişehirspor maçında iyi bir sonuç alarak ligde kalma umutlarını devam ettirmek istediklerini vurgulayan Vural, şunları söyledi:

"Sonuna kadar şansımızı kullanacağız. Ligi çok güzel bir şeyi başarmış olarak tamamlamak istiyoruz. Camia olarak hepimiz bu sonu bekliyoruz. Bunun için de uygulama anlamında elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Sonuna kadar bırakma niyetimiz yok."

"3 PUAN ALARAK HAFTAYI KAPATMANIN SEVİNCİNİ YAŞARIZ"

Ligde kalma adına hesap yapabilmeleri için maç kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eskişehirspor bir puan alırsa ligde kalmayı garantiliyor. Eskişehirspor bir puan aldığı zaman bizim 36 puan almamız mümkün olmayacak. Karşımızda direnen ve gol yemeden bir puan almaya çalışan bir takım olacak. Taraftarımız maçta çok yüksek tempo beklemesinler. Böyle bir şey olmaz. Önümüzde bir duvar var olacak. Onu çözmek sabır istiyor. 90 dakikayı sabırla beklesinler. Erken bir gol atarsak bu sıkıntıdan hep birlikte kurtuluruz. Taktik anlamında rakibin kapalı savunmasını çözmek çok kolay değil, çok zor olacak. Kapanan bir takıma karşı taraftarımızın bu işe bilinçle bakmalarını, temposuzluğu takımın isteksizliğinden düşünememelerini rica ediyorum. İnşallah 3 puan alarak haftayı kapatmanın sevincini birlikte yaşarız."

Haberin Devamı