Gazete Vatan Logo
Süper Lig "VAR'la oynama süresi arttı!"

"VAR'la oynama süresi arttı!"

MHK Başkanı Namoğlu, Video Yardımcı Hakem'in sağladığı avantajları açıkladı:

"VAR'la oynama süresi arttı!"

“Kartlarda kırmızı %23, sarı %9.7 ve fauller %9.6 azaldı. Topun oyuna kalma süresi 54 dakika 44 saniyeye yükseldi.”

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, TRT Spor’un konuğu olduğu programda Süper Lig’in ilk 9 haftasındaki Video Yardımcı Hakem (VAR) performansını değerlendirdi:
“504 pozisyon incelendi. 18 gol, 10 penaltı, 9 kırmızı kart, toplam 37 karar düzeltildi. Ortalama 2.19 maçta bir değişiklik... Sayı olarak kartlarda kırmızı %23, sarı %9.7 ve faul %9.6 azaldı. Topun oyuna kalma süresi 40 saniye artarak, 54 dakika 44 saniyeye yükseldi.
VAR 81 maçta 31 dakika devre dışı kaldı. F.Bahçe-Başakşehir karşılaşmasında tesadüfen bir pozisyon oldu. Ses, UPS veya merkezdeki bilgisayar sisteminden kaynaklanan problemdi. Yardımcı hakemin hatası ofsayt şüphesi varsa o an bayrağını kaldırmasıydı. VAR devre dışı olmasaydı pozisyon bittikten sonra kaldırmalıydı.”
NAMOĞLU, kendisini istifaya davet eden Beşiktaş taraftarı hakkında da konuştu: “Demokratik bir ülkedeyiz ve bazı kurallar var. Ancak ağır cümleler kullanan, hakaret edenler için davalar açıldı, devam ediyor. O kişiler de bunun bedellini ödeyecek. Organize bir çalışma bu...”

Haberin Devamı