Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Yaş 36, 4 Grand Slam kazanmışım"

"Yaş 36, 4 Grand Slam kazanmışım"

Marin Cilic, 36'sında tarih yazan Federer'in yaşına geldiğindeki hayalini açıkladı.

"Yaş 36, 4 Grand Slam kazanmışım"

“Yaşlanacağım yıllara da baktığımız zaman 35, 36 gibi, kendinize bence şu soruyu sormalısınız artık, ‘Hâlâ en iyi tenisçilerle rekabet edebiliyor muyum?’ Yanıtı evetse hâlâ kortta oynuyor olurum.”

TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın 1 numaralı seribaşı Marin Cilic, turnuva öncesi VATAN’a konuştu. 29 yaşındaki Hırvat raket, “Geçtiğimiz yıl bu döneme bakacak olursak İstanbul benim için müthiş bir başlangıç oldu. Yani yakaladığım formun başlangıcı oldu. Dolayısıyla bu yıl da bu formu korumaya ve İstanbul’da en iyi performansımı sergilemeye çalışacağım. Bu doğrultuda İstanbul’daki turnuva formumu yakalamam açısından çok büyük anlam ifade ediyor ve ciddi anlamda da motive edecektir.

BU haftayı iyi oynarsam bu 1 haftanın gücünü daha sonra oynayacağım turnuvalar için kullanacağım. Umarım geçtiğimiz yıl yakaladığım o müthiş form grafiğini İstanbul’la beraber yeniden yakalarım.

‘EŞİM DE GELECEK’

KENDİMİ 36 yaşında 4 Grand Slam kazanan birisi olarak görüyorum. Şaka bir yana bilemiyorum açıkçası, o yaşa uzun bir süre var ve umarım o yaşta da hâlâ üst düzey tenis oynayabiliyor olurum diye ümit ediyorum. Ve tabii ki daha yaşlanacağım yıllara da baktığımız zaman 35, 36 gibi, yavaş yavaş kendinize şu soruları soracaksınız artık: ‘Hâlâ en iyi tenisçilerle rekabet edebiliyor muyum?’ Bu sorunun yanıtı evet ise ben de aktif olarak tenis oynuyor olurum.

Haberin Devamı

EVLENDİKTEN sonra eşime, ‘Ben İstanbul’a kendim gidecğim, gidiyorum’ dedim. Sonra konuştuktan sonra dedi ki ‘Artık yalnız başına gidemezsin’ dolayısıyla kendisi de gelecek.

GEÇEN sene kazanmış olmanın tabii ki anlamı var ve İstanbul’da olmak da yeniden çok güzel ve unvanımı korumak için korta çıkacak olmak da çok güzel. Umarım bir kez daha kupanın sahibi olurum, şampiyon olurum İstanbul’da” ifadelerini kullandı.