Gazete Vatan Logo
Futbol 'Yazık değil mi?'

'Yazık değil mi?'

Aykut Kocaman isyan etti!

'Yazık değil mi?'

Takımının üç günde bir maça çıktığına dikkat çeken sarı-lacivertli teknik adam, TFF’nin planlamasına tepki göstererek, ‘Dinlenme fırsatı bulmadan maça çıkıyoruz. Bu futbolculara yazık değil mi?” mesajını gönderdi.

Perşembe günü Fransa’da Marsilya ile UEFA Avrupa Ligi’nde zorlu bir maça çıkan ve sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe’de bugün oynanacak G.Birliği karşılaşması öncesinde teknik direktör Aykut Kocaman adeta isyan etti. Takımının üç günde bir maça çıktığını dile getiren tecrübeli teknik adam, futbolcularının fizik ve mental açısından yorgun olduğunu belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun maç planlamasına büyük tepki gösterdi.

ANLAMIŞ DEĞİLİM

Sekiz günde 3 maça çıkan futbolcularının doğru dürüst dinlenmeden yeni bir 90 dakikaya çıktığını vurgulayarak, “Federasyon’un nasıl bir planlama yaptığını anlamış değilim. Futbolcularım yorgun. Maç trafiğimiz oldukça yoğun. Zorlu maçlara çıkıyoruz. Ayrıca milli maç haftasını da yaşadık. Türkiye Kupası maratonu başlayacak. Türkiye Futbol Federas-
yonu’nun 3 ayrı cephede mücadele eden takımların durumu iyi değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

CANER DIŞARI STOCH İÇERİ

Sarı-lacivertlilerde kazanan onbirden sadece cezalı olan Caner yok. Stoch ile başlayacak olan Kocaman, Krasic’i ikinci yarı sahaya sürecek.

Yoğun maç trafiğine rağmen teknik direktör Aykut Kocaman, kazanan onbiri bozmak istemiyor. Marsilya maçının ideal kadrosundan sadece kırmızı kart cezalısı Caner Erkin’in yerine Miroslav Stoch görev yapacak. Zirve yarışından kopmamak adına G.Birliği maçının önemli olduğunu düşünen Kocaman, unutulan yıldızı Milos Krasic’e ikinci yarıda forma vermeyi planlıyor. Sırp oyuncu ile özel bir görüşme yapan tecrübeli teknik adam, ‘Yavaş yavaş aramıza katılacaksın. Çalışmalarından memnunum. Form tuttuğun takdirde takımın en önemli parçalarından birisi olacağına inanıyorum” dedi.

SEMİH GOL ORUCUNU BOZMAK İSTİYOR

Bu sezon fazla forma şansı bulamayan Semih Şentürk, teknik direktör Aykut Kocaman’dan bu maçta görev bekliyor. Son golünü Türkiye Kupası finalinde Bursaspor’a atan tecrübeli futbolcu bugün şans bulmak istiyor.

HASAN ALİ KALDIRIM DURMAK BİLMİYOR

Hasan Ali Kaldırım, 22 resmi maçın 21’inde forma giyerek takımın en istikrarlı futbolcusu oldu. Sezon başında Kayserispor’dan transfer edilen genç oyuncu, 21 maçta 1851 dakika sahada kalıp Fenerbahçe’nin bu sezon en çok oynayan futbolcusu oldu. Sadece Elazığspor maçında görev almayan Hasan Ali, Milli Takım’da da değişmez isimlerden biri oldu.

KASIM RÜZGARI ESİYOR

Fenerbahçe, kasım ayında oldukça başarılı bir grafik çizdi. Kasım ayında 5 resmi maça çıkan sarı-lacivertliler 4 galibiyet 1 beraberlik alırken 8 gol atıp 3 gol yedi. Fenerbahçe sahasında Orduspor’u 2-1, AEL Limassol’u 2-0, deplasmanda Marsilya’yı 1-0 ve Akhisar Belediyespor’u 2-1 yenerken sadece Eskişehirspor deplasmanında 1-1 beraberlik aldı.

PENDİK MAÇINDA YEDEKLER OYNAYACAK

Teknik direktör Aykut Kocaman, çarşamba günü Türkiye Kupası’nda Pendikspor ile oynanacak maça yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkacak. Özgür, Salih, Orhan Şam, Serdar ve Mert Günok gibi isimler forma giyecek.(İrfan YİRMİBEŞ / AMK)

Haberin Devamı