Gazete Vatan Logo
Futbol 'Yenemeyeceğimiz rakip yok'

'Yenemeyeceğimiz rakip yok'

Deivid ve Vederson'dan iddialı açıklamalar

Fenerbahçe'de uzun süren sakatlıklarının ardından tekrar sahalara dönen Gökçek Vederson ve Deivid de Souza, takımın bugün yaptığı antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ayak bileğinin kırılmasının ardından sahalara fırtına gibi dönen Deivid de Souza, kazanılan Galatasaray derbisi ile ilgili olarak, "Derbi maçları 1-0 bile kazanmak çok önemlidir. Maçı 4-1 gibi bir skorla bitirmek bize büyük mutluluk yaşattı. Bu bizim gücümüzü gösterir. Biz böyle oynarsak yenemeyeceğimiz rakip yok" dedi.

Başarılı sağ kanat oyuncusu, son dönemde isminin Türk Milli Takımı ile geçmesiyle ilgili ise, "Türk Milli Takımı'nda oynamak benim için büyük gurur olur. Ama bu benim istememle olmuyor. Birçok detay var. Federasyonun, halkın, teknik direktörün, herkesin istemesi lazım" şeklinde konuştu. Deivid ayrıca, daha önce Brezilya Milli Takımları'nda oynamadığını da sözlerine ekledi.

Deivid de Souza, sakatlığının ardından sahalara dönüşüyle ilgili sorulan bir soruya ise, "Daha kampın başında Vederson ile ciddi sakatlıklar yaşadık. Daha sonra ameliyatlar geçirdik, ama ameliyatlar bu işin acı veren tarafı değildi. Toparlanma ve tedavi döneminde içiniz acıyor. Arkadaşlarınız sahaya çıkıp futbol oynarken, siz kenarda onlardan ayrı olarak çalışıyorsunuz. Bu durum biraz içimi acıttı" yanıtını verdi.

Colin Kazım ile ilgili bir soruya ise Deivid, "Hocamız ben yokken Colin'i oynattı. Sonuçta hoca kimi formda görürse, ona görev veriyor. Bu maçta da bana görev verdi. Colin'le ben farklı karakterlerde oyuncularız. Önemli olan hocanın verdiği şansı en iyi şekilde değerlendirmek.

Başarılı futbolcu, Güiza'yla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Güiza'nın hiçbir şeyi kanıtlamasına gerek yok. Biraz daha sabır göstermemiz gerekir. Sürekli koşuyor ve mücadele ediyor. Bence en iyi savunma ileride olur. Güiza da bunu çok iyi yapıyor. Orta saha oyuncularına çok fazla şans yaratıyor, çok fazla seçenek sunuyor. Sadece son toplarda biraz şanssız."

Deivid, sezon sonunda sözleşmesinin sona erecek olmasının hatırlatılması üzerine de, "Haziran ayına kadar mukavelem var. Henüz kararımı vermedim. Haziran ayına kadar da vermeyeceğim. Tüm düşüncem şu anda Fenerbahçe'de başarılı olabilmek" ifadesini kullandı.

Gol attıktan sonra yaptığı yengeç dansıyla ilgili de, "Bu Brezilya'dan gelen bir dans. Rakip takım taraftarlarını kızdırmak ve provoke etmek gibi bir amacım yok. Futbolcunun en mutlu olduğu an, golü attığı andır. Ben de gol attıktan sonra spontane gelişen bir dans bu. Zaten Vederson da sürekli odama gelip, müziğin sesini açıp, benden yengeç dansı yapmamı istiyor" şeklinde konuştu.

Gökçek Vederson ise, Galatasaray galibiyetinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu galibiyet, kalan haftalarda bize yardımcı olacak ve güç verecek bir galibiyet. Geçirdiğim sakatlık, hayatımın en zor dönemlerinden biriydi. Ama döndüğüm için mutluyum. Takımın son haftalarda aldığı başarılarda etkimiz varsa ne mutlu bize. Ama iki çiçek açtı diye yaz gelmez. Bu bir ekip çalışması."

Haberin Devamı