Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar "Yeni hedefim dünya rekoru"

"Yeni hedefim dünya rekoru"

Rekortmen ciritçimiz Eda Tuğsuz, Londra'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası öncesinde iddialı konuştu:

"Yeni hedefim dünya rekoru"

“İslam Oyunları’ndaki 67.21’lik derecem beni hem dünya liderliğine taşıdı hem de Avrupa U23 rekorunu kırmamı sağladı. 72 metrelik dünya rekorunu kırmayı amaçlıyorum. Yaşım genç olduğu için bu anlamda önümde çok zamanımın olduğunu düşünüyorum.”

ALDIĞI başarılı sonuçlarla son 1.5 yılda Türkiye rekorunu 10 metre ileriye taşıyan Eda Tuğsuz, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası öncesinde VATAN’a konuştu. İslami Dayanışma Oyunları’ndaki 67.21’lik derecesiyle yılın en iyi sonucunu elde eden 20 yaşındaki ciritçi, ilk defa mücadele edeceği büyükler kategorisindeki organizasyonun kendisi için büyük bir tecrübe olacağını belirterek şunları söyledi:

ZAMANIM VAR

“SEZONA 58.95’lik dereceyle başladım. Şu anda da Türkiye rekorunu 67.21’e taşıdım. 20 yaşında böyle bir dereceyi elde edip, dünya klasmanında ilk 3’e ulaşmak benim için büyük bir tecrübe oldu. Emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutluyum. Şu anki hedefim tabii ki de 72 metrelik dünya rekorunu kırmak. Yaşım genç olduğu için bu anlamda önümde zamanımın olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘DERECE MADALYADAN ÖNEMLİ’

DÜNYA şampiyonası’ndaki hedefim; finalde yarışmak. Benim için en büyük madalya elde ettiğim en iyi derecedir. Ve 67.21’lik derece benim için çok değerli. O yüzden bana göre kazandığım madalyalardan daha çok elde ettiğim bu derece en büyük başarımdır.
PODYUMA çıktığımda İstiklal Marşı’nı okutmak tarif edilemez bir duygu. Sonuçta bütün dünyanın gözü üzerinizde. Sen dünyanın 1. sırasındasın ve bayrağının göndere çekilerek Türkiye’nin adının duyulması çok gurur verici.”