Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig "Yerli yetiştikçe yabancı sorunu çözülür"

"Yerli yetiştikçe yabancı sorunu çözülür"

TFF Başkanı Demirören, Altınordu'nun yabancı oyuncu oynatmamasını takdir ettiğini söyledi.

"Yerli yetiştikçe yabancı sorunu çözülür"

YÖNETİM kurulu üyeleriyle Altınordu Kulübü’nün Torbalı’daki Metin Oktay Yerleşkesi’ni ziyaret eden Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İzmir ekibinin yabancı futbolcu oynatmamasını takdir ettiğini açıkladı. Altınordu’nun Türkiye’de futbolcu yetiştirme açısından, tesisleri ile bir örnek olduğunu, bu tür kulüplerin artmasını temenni ettivurgulayan Yıldırım Demirören sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘ALTINORDU’YA ÖNEMLİ BİR MİSYON DÜŞÜYOR’

“ONUN için de yönetim kurulu olarak buradayız. Altınordu’nun ve başkanının sonuna kadar arkasındayız. Tabii ki futbol Türk toplumunun % 99’unu ilgilendiren çok önemli bir unsur. Bugün statlarımızın doluluk sebebi; yabancı oyuncuların kalitesi ve takımlarımızın verdiği mücadeleler. Hepimizin temennisi; yabancı oyuncuların yerine Altınordu gibi kulüplerden yetişen oyuncuların o formaları giymeleri. Onun için Altınordu’ya çok önemli bir misyon düşüyor.

‘GENÇ OYUNCULAR SADECE PARAYI DÜŞÜNMESİN’

FUTBOL artık sadece ayakla oynanmıyor. Futbol ayak, kalp ve zekayı gerektiren bir unsur, onun üstüne de para geliyor. Futbolun sadece para kazanmak amaçlı olduğunu düşünmemesi lazım genç oyuncularımızın. Futbolu meslek gibi görmeleri lazım ki başarı gelsin ondan sonra ekonomik katkıları artsın.

Haberin Devamı

ALTINORDU’NUN kadrosunda yabancı oyuncu oynatmamasını takdir ediyorum, devamını diliyorum. Keşke bu rakam artsa. 11 yabancıyla çıkılacağına 8 yabancıyla çıkılsa sahalara. Altyapıya önem vererek, yerli oyuncuları yetiştirdiğimiz sürece zaten yabancı sorunu kendi kendine ortadan kalkacaktır.”

‘Hedef 11’e yeni isimler katabilmek’

“MİLLİ Takım’ın çok fazla eleştirilmesine üzülüyorum. Hazırlık maçının adı hazırlık, yani ilerideki hedeflere hazırlanmak.
BURADA galibiyet diye bakmamak lazım. Takıma koyduğun oyunculardan kaçını kazanabiliyorsun hedeflere ulaşmak için ona bakmak lazım. Başarılı olabilecek mi, kuracağın takıma motive olabilecek mi, zaten onun için de belli yaşa gelmiş, tecrübeli oyuncular olmadan bu hazırlık maçlarını oynadık.
‘ASLAR GELECEK’
YANLIŞ anlaşılmasın, onlar çağrılmayacak değil, onlar bizim as oyuncularımız ama gençleri denemek için bir fırsattı bu maçlar.
ÖNÜMÜZDE 4 tane hazırlık maçı daha var hem martta hem mayıs ayında. Tahmin ediyorum ki buna da gençlerle çıkacak hocamız. Hedef, 11’e yeni oyuncuları katabilmek. Onun için de birkaç oyuncuyu kazandığımıza inanıyorum ki bugüne kadar milli takım listesinde olmayan oyunculardı.”
‘Lojmana Hasan Doğan’ın adını vermek istiyoruz’
ALTINORDU Başkanı Seyit Mehmet Özkan, TFF yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinin kendilerine güç verdiğini söyledi. Metin Oktay Yerleşkesi’nde yeni inşa ettikleri sporcu lojmanına eski TFF Başkanı Hasan Doğan’ın adını vermek için öncelikle TFF Başkanı Yıldırım Demirören’den izin isteyen Mehmet Özkan, şöyle konuştu:
“MERHUM başkan Hasan Doğan’la 2008’de tanışma ve 3 ay birlikte olma şansı yakaladım. Değerli bir insan ve değerli bir spor adamının erken ayrılışından dolayı hepimiz üzgünüz. Sporcu lojmanına Hasan Doğan adını vermekten ben de çok çok mutluyum. Bu konuda ailesinden de gerekli iznin alınması için sizin desteğinizi bekliyorum.”

Haberin Devamı