Gazete Vatan Logo
Voleybol "Yetiştirirken kazanacağız"

"Yetiştirirken kazanacağız"

Eczacıbaşı Vitra'nın yeni antrenörü Marco Motta, ilk röportajını VATAN'a verdi.

"Yetiştirirken kazanacağız"

“Kadromuzdaki gençler oldukça yetenekli. Hiçbir zaman ‘Takım genç o yüzden kaybettik’ demeyeceğim. Böyle dersek oyuncular olumsuz etkilenir. Sadece iyi oynamadığımızda mağlup olacağız. Yenilgimizin yaşla asla ilgisi olmayacak.”

YENİ sezon öncesinde farklı bir yapılanmaya giden Eczacıbaşı VitrA’da başantrenör Marco Motta, 2. evi olarak nitelediği turuncu-beyazlılara döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’ye geldikten sonra ilk röportajını VATAN’a veren 57 yaşındaki çalıştırıcı, gençlerden ve tecrübeli isimlerden oluşan dengeli bir takım kurduklarını belirterek şunları söyledi:
“BANA genç oyunculardan oluşan bir kadro ile çalışmayı teklif ettiler. Geriye dönmek için çok motive olmuştum. Takımın oluşumundaki Türk oyuncuları dengelemeliydik. 6 yeni oyuncumuz var geçen seneye göre. Dengeli bir takım kurduğumuz için çok mutluyum. Genç oyuncularımız oldukça yetenekli. Genç oyuncu almamız bizim bir bahanemiz var gibi algılanmasın. Bu oyuncuları yetiştirirken de kazanmak için mücadele edeceğiz.
NAZ Akydemir Akyol’u 15 yaşında A takıma aldığımızda şampiyon olmuştuk. Gençleri, hiçbir zaman kaybetmek için sahaya koymuyoruz. Gelişmek için oldukça yüksek enerjileri var. Hiçbir zaman takımımız genç o yüzden kaybettik demeyeceğim. Böyle dersek oyuncular olumsuz etkilenir. Sadece iyi oynamadığımızda kaybedeceğiz. Yenilgimizin yaşla ilgisi olmayacak.
‘LİGİN DEĞERİ GİDEREK ARTIYOR’
TÜRKİYE Ligi’nin seviyesi her geçen gün daha da yükseliyor. Takımlar arasındaki fark, önceki gibi değil. Önceden iyi olan 2-3 takım vardı, şimdi öyle değil. Şimdi de çok iyi 4 takım var ama seviye farkı fazla değil. VakıfBank ve Eczacıbaşı benzer takımlar. Sadece kadroyu dengeledik, ana oyuncularımız aynı. Kurduğumuz takımdan çok memnunum. Önüme baktığımda pozitif şeyler görüyorum.”
"Hande özel bir oyuncu"
“HER pozisyonda ayrı iyi oyuncular var. Hande Baladın’ı beğeniyorum. Oldukça yetenekli, oyun içerisinde bazı şeyleri iyi yaparken, bazı şeyleri geliştirmesi gerekiyor. Oyunda karakter olarak daha fazla devamlılık göstermesi gerekiyor. Hande’nin önü açık. Oynadıkça özgüveni gelişecek. Fiziki yapısını kontrol altında tutmalıyız.”
‘Bıçak ağzımızda mücadele edeceğiz’
MOTTA, yenilmesi zor bir takım olacaklarını belirterek, “Oyuncularımızı geliştirmek adına bir takım kurduk. Limitleri olmayan, vizyonları açık bir takım kurduk. Oyuncuların uçmalarına izin vermeliyiz. Kazanır mıyız bilmiyorum, ama bizi yenmek zor olacak buna eminim. Bıçak ağzımızda mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
CEV Kupası’nda hedef şampiyonluk’
“BÜYÜK bir kulübüz. Mücadele ettiğimiz her kulvarda kazanmak istiyoruz. Buna CEV Kupası da dahil. Her şeyi kazanmamız mümkün değil. Bunu biliyorum ama bununla ilgili bir limitimiz yok. Geçen seneden daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Geçen yıldan daha iyi oynarsak herkesle mücadele edebiliriz. Ama adım adım gitmeliyiz.”

Haberin Devamı