Gazete Vatan Logo
Futbol 'Yoksa gider bulurum'

'Yoksa gider bulurum'

Hamit’e hak veren Hiddink “Ancak istediğim seviyede oyuncu yoksa bulurum” diye konuştu

'Yoksa gider bulurum'

A Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink, Almanya’daki Türkler’e fazla taviz verildiğini söyleyen Hamit Altıntop’a tam destek verirken, neden gurbetçileri tercih ettiğini de şöyle açıkladı:

“HAMİT’e % 100 katılıyorum. Milli takımda forma giyecek oyuncuları süreç içinde kendimiz üretmeliyiz. Bu organizasyonu kurmak istiyorum. Yapmaya çalıştığım şey de bu. Ancak mevcutlar içinde istediğimiz seviyede oyuncu yoksa nereden elde edebileceğimize bakmak zorundayım. Giderim ve bulurum da.”

‘ALTYAPIYA ZAM..’

KURT hoca ayrıca yeni oyuncuların yetişebilmesi için altyapı çalışmalarının çok önemli olduğunun da altını çizerken “Türkiye’de en çok parayı, altyapının başında olan insanların kazanması gerekiyor. Onların çok iyi eğitilip işlerine % 100 konsantre olacak kadar para kazanmaları şart” dedi.

‘6’n cocuklar

TÜRKİYE U21 Ümit Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu ilk maçında Sivas’ta karşılaştığı Liechtenstein’ı 6-1 mağlup ederek, organizasyona hızlı giriş yaptı. 15’te Ali Kuçik ile öne geçen Ay-yıldızlılar, 28’de Şahin ile farkı 2’ye, 41’de ise Serdar Aziz’le 3’e çıkardılar ve devre de bu skorla sona erdi.

İKİNCİ 45 dakikada ise Ümit Milliler’in fırtınası esmeye devam etti. 55’te Şahin’in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Emre Çolak kullandı ve fark 4’e çıktı. 60’ta Liechtestein’ın tek sayısı Niklas’la gelse de 69’da Özgür Çek, 84’te ise Savaş çok sert vurarak maçın skorunu tayin eden isimler oldular: 6-1.

Çetiner: Bu oyun gururumu okşadı

ÜMİTLER’İN Liechtenstein’a yarım düzine gol atması teknik direktör Raşit Çetiner’i mest etti. Çetiner “Rakibi ciddiye aldık ve ona göre oynadık. Yolumuz uzun ama inanıyorum ki finallere kalacağız. Oyuncularım bu futbolla gururumu okşadılar” dedi.

Panzerler bugün Kazaklar’a karşı

A Milli Takımımız’ın bay geçtiği milli haftada grup lideri Almanya bugün sahasında saat 21.00’de Kazakistan ile karşı karşıya geliyor. Grupta tüm maçlarını kazanan Panzerler 12 maçla zirvede yer alırken, 4’te ‘0’ çeken Kazakistan ise sonuncu.

Kazım, Avusturya maçında kesin yok

A Milli Takım’da sakatlığı nedeniyle idmana çıkamayan sonra da kız arkadaşı doğum yapacağı için izin alıp Londra’ya giden Kazım, Avusturya maçında oynatılmayacak. Yarın dönecek olan ve takımla çalışamayan Kazım’a Hiddink bu kritik maçta görev vermeyecek.

Bu arada Ay-yıldızlılar dün taktik ağırlıklı bir idman yaparken, sonra da Beşiktaş Plaza’daki Vogue Restoran’da yemek yediler. Ardından da otelde Avusturya-Belçika maçını izlediler..

Haberin Devamı