Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Zengin'den alıp rakibe veriyor!

'Zengin'den alıp rakibe veriyor!

Geçen sezon Tolga Zengin'in yaptığı inanılmaz hatalarla Avrupa'ya veda eden Beşiktaş, yine kalecisini yenemedi.

'Zengin'den alıp rakibe veriyor!

Benfica 12’de Tolga’nın sektirdiği topta ikramı geri çevirmezken, geçen sezon yine Lizbon’da aynı senaryo yaşanmıştı. Gomez ile 1-0 öne geçen Kartal, kaptanının art arda yediği 2 hatalı golün ardından 3-1 kaybetmiş, lider gittiği Portekiz’den gruptan çıkamadan dönmüştü.

DİLE kolay tam 6 sezon ya da başka bir deyişle 2 bin 471 gün sonra Şampiyonlar Ligi’nde sahne alan Beşiktaş iyi bir sonuçla dönmek için geldiği Portekiz’den kalecisi Tolga Zengin’in inanılmaz hatası ile eli boş dönmekten son anda kurtuldu. Milli maçlar için lige verilen aranın ardından çıkılan Karabük mücadelesinde kaleyi Fabricio’ya emanet eden Şenol Güneş dün tercihini Tolga’dan yana kullandı.

KRİTİK maçlarda-anlarda yaptığı inanılmaz hatalarla taraftarlara saç-baş yolduran tecrübeli eldiven dün de hocasının tercihini sorgulatmasına neden olan bir hata yaparak karşılaşmanın skorunda direkt rol oynadı. Maça iyi başlayan Beşiktaş üst üste ataklarla eksik Benfica’ya üstünlüğü kabul etmek üzereyken 12. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa Savio vurdu. Tolga’nın sektirdiği topu önünde buluan Cervi de topu boş ağlara yolladı.

Haberin Devamı

BRUGGE’DE DE YAKTI!

GEÇEN sezon da yine Lizbon’un diğer bir temsilcisi Sporting ile oynan maçta Gomez ile öne geçen Kartal 5 dakikada Tolga’nın 2 hatalı golüyle yıkılmıştı. 67’de Slimani’nin ayağından açtığı topa çıkmakta tereddüt eden ve golü yiyen Tolga 72’de de kapattığı köşeden 2. golü yiyince takımının elenmesinde başrol oynadı. Maçı 3-1 kaybeden Beşiktaş deplasmanda ilk kez kaybetmesine rağmen Avrupa’ya veda etmişti.

2014-15 sezonunda da Avrupa Ligi 3. turunda ilk maçı 2-1 kaybeden Beşiktaş, Brugge deplasmanında Motta ile 1-0 öne geçmişti. Ancak ev sahibin ilk golün topa çıkmakta tereddüt eden Tolga yediği gollerle Beşiktaş’ın Avrupa’ya veda etmesine sebep olarak gösterilmişti.