Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 0 değil 19 tolerans

0 değil 19 tolerans

Dopinge 0 tolerans parolasıyla hareket eden Türkiye’de Ali Gürbüz haricindeki 19 sporcunun dosyalarını daha fazla ceza almasınlar diye saklayan Güreş Federasyonu’na WADA’dan yine uyarı geldi

0 değil 19 tolerans

DOPİNGLE mücadele tarihimizde en ilginç sayfa Güreş Federasyonu tarafından yazıldı. Federasyon, Disiplin Kurulu’nun; kuraldışı, az ceza verdiği dopingçi güreşçilerin dosyalarını cezaları artmasın diye saklamaya devam ediyor.

FEDERASYON, Disiplin Kurulu’nun 15’er ay müsabakalardan men ettiği 19 güreşçiyi 1 yıldır ne Tahkim’e yolladı ne de Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun uyarılarına kulak astı. Federasyonu en son 2 hafta önce 3. kez uyaran Tahkim Kurulu’nun ardından gelişmelerden haberdar olan WADA, “Ne oluyor” dedi!

2013’TE Kırkpınar dahil, çeşitli organizasyonlarda güreşen sporculardan 20’si dopingli çıkmıştı. İlk ceza uygulamasını gerçekleştiren Güreş Federasyonu ile Disiplin Kurulu aralarında başpehlivan Ali Gürbüz’ün de bulunduğu 20 güreşçiye 15’er ay ceza verdi.

SADECE ALİ GÜRBÜZ!

FEDERASYON, sadece Başpehlivan Ali Gürbüz’ün dosyasını Tahkim’e gönderdi ve Gürbüz’ün cezası 36 aya çıktı. Bunun üzerine Dopingle Mücadele Komisyonu harekete geçerek, 2 kez daha 19 dosyayı istedi ancak federasyon red cevabı verdi.

Haberin Devamı

ARDINDAN Tahkim de son olarak 13 Ekim’de Federasyon’a ve sporculara yazı göndererek kendilerine başvurulması gerektiğini belirtirken WADA da Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’na durumdan haberdar olduklarını ileten bir yazı gönderdi.

İNATLAŞMANIN nasıl sonuçlanacağı merakla beklenirken 0 tolerans konusunda Türkiye, verdiği büyük sınavda bir kere daha yara almaktan kurtulamadı.