Gazete Vatan Logo
Futbol 10 bin kişilik Ankara Arena kapanıyor

10 bin kişilik Ankara Arena kapanıyor

Yapımı tüm hızıyla devam eden Ankara Arena’nın tavanının kapanmasına başlandı

TÜRKİYE’NİN ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yapımı tüm hızıyla devam eden Ankara Arena’nın tavanının kapanmasına başlandı. 10 bin 754 kişilik dev komplekste, Dünya Şampiyonası’nın ilk turunda Türkiye’nin de içinde bulunduğu C Grubu maçları oynanacak. Ankara Arena, basketbol dışında voleybol, tenis, buz hokeyi ve boks gibi spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak.

Efes ‘memnun’, Dacka üzgün

İlk yarıyı geride kapatan Efes, Darüşşafaka’ya 8 sayı fark attı. Koç Ekrem Memnun’un istifasıyla sarsılan Daçka ise 12. yenilgisini aldı.

BEKO Basketbol Ligi’nde 12. haftanın açılış maçında Efes Pilsen ligde henüz galibiyeti bulunmayan Darüşşafaka Cooper Tires’i 77-69 yendi. Koç Ekrem Memnun’un istifa etmesi nedeniyle Daçka mücadeleye yardımcı antrenör Mehmet Kabaran yönetiminde çıkarken, karşılaşmanın ilk periyodu 17-17 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ çeyrekte Douby’nin üst üste attığı 3’lüklerin ardından yeşil-beyazlılar 19. dakikada farkı 10 sayıya (41-31) çıkartıp, devreye de 42-33 önde girdi. Ancak Efes Pilsen 3. periyotta sıkı bir savunma ve 13-4’lük bir serinin ardından önce skoru eşitledi, çeyrek sonunda da 5 sayılık bir fark yaptı: 60-55. Son çeyrekte Daçka skoru birara 63-63’e getirdi ancak Efes, 8 sayı farkla maçı kazanmayı başardı.

EFES Pilsen ligdeki 11. galibiyetini alırken, Darüşşafaka Cooper Tires, 12. maçında 12. yenilgisini yaşadı.

Haberin Devamı