Gazete Vatan Logo
Futbol 100'düm ama kuyruğuna gelemedim

100'düm ama kuyruğuna gelemedim

Jamaikalı fenomen, “200 metrede de kazanırsam, kendime efsane diyebilirim” dedi

100'düm ama kuyruğuna gelemedim

Önceki gün kendisine ait olimpiyat rekorunu kırarak 100 metrede altın madalyayı boynuna takan Jamaikalı fenomen, “200 metrede de kazanırsam, kendime efsane diyebilirim” dedi.

2008 Pekin’de koştuğu 9.69’luk dereceyi önceki gün Londra’da 9.63’e çekip 100 metrede kendisine ait olimpiyat rekorunu kırarak üst üste 2. kez Olimpiyat şampiyonu olan Jamaikalı sprinter Usain Bolt, kendisini henüz efsane olarak görmediğini söyledi. Bugün seçmeleri, yarın yarı finali ve ertesi gün de finali koşulacak 200 metrede de altını kazanması durumunda kendisine ‘efsane’ diyebileceğini vurgulayan Bolt, “Şu an kapının eşiğindeyim” dedi. Jamaika seçmelerinde 100 ve 200 metrede Yohan Blake’e geçilmesine atıfta bulunarak basın mensuplarına “Bazılarınız benden şüphe etti. Tüm dünyaya en büyük olduğumu göstermek zorundaydım” diyen Bolt, son Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi hatalı çıkış yapmak istemediğini belirterek, “Çıkış için endişeleniyordum. Takozda biraz bekledim. En iyi çıkışlardan biri değildi ancak bitirişim mükemmeldi. Koçum start için endişelenmemem gerektiğini çünkü asıl sonlarda estiğimi söyledi. Ben de öyle yaptım” diye konuştu.

‘EN İYİ BENİM’

OLİMPİYAT Stadı’ndaki izleyicilerin desteğinin harika olduğunu ifade eden dünyanın en hızlı adamı, “Enerjiyi hissedebiliyorsunuz. Çok mutlu oldum” derken, TRT’ye de konuşan 25 yaşındaki sprinter “Çok güzeldi, mutluyum. Olağanüstü iyiydim. Olimpiyat rekoru ve bir altınla daha da iyi oldum. Yapmam gerekeni yaptım ve kendimden memnunum. Türkiye’deki hayranlarıma beni destekledikleri için çok teşekkür ederim. Çok fazla hayranım olduğunu biliyorum. Dünyanın en iyisi olduğumu ve çok şeyler yapabileceğimi gösterdim. Beni desteklemeye devam edin, ben de hızlı koşmaya devam edeyim” diye konuştu.

‘Beni Blake uyandırdı’

100 metre finalinde gümüş madalyayı kazanan Yohan Blake ile ilgili de konuşan Bolt, “Yohan benden çok daha sıkı çalışıyor. Ama bu tür müsabakalarda ne yapacağımı biliyorum. Çok büyük yeteneğim var. Yohan’ın beni geçtiği Jamaika elemeleri beni uyandırdı. Benim için bir uyandırma servisiydi. Kapımı çaldı ve “Usain bu yıl Olimpiyat yılı, uyan” dedi. Ondan sonra odaklandım ve kafamı toparladım” dedi.

Haberin Devamı