Gazete Vatan Logo
Futbol 100'ünü 200'e çevirdi!

100'ünü 200'e çevirdi!

100 metre finalinde diskalifiye olan Usain Bolt, ‘hayata döneceğini’ söyledi...

100'ünü 200'e çevirdi!

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Jamaikalı, fodepar şokunu kısa sürede atlatacağını belirterek, “Çok üzüldüm. Uzun süredir çalışıyordum ama artık aklımda sadece 200 metre finali var” dedi.

ÜNEY Kore’nin Daegu kentinde devam eden 13. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Usain Bolt’un yaşadığı fodepar kazası akıllardan silinmiyor.

YENİ uygulanan fodepar kuralına göre hatalı çıkış yapan sporcunun diskalifiye edildiği yarışta Jamaikalı atletin antrenman arkadaşı Yohan Blake, 9.92’lik derecesiyle herkesi geride bırakırken yarış sonunda ise “Bolt için yarıştım ve onun her an yanımda olduğunu iyi biliyordum. Onun da olmasını isterdim ” diyerek arkadaşını unutmamıştı.

‘BLAKE HAKETTİ!’

BOLT ise yarışın ardından “Kimse gözyaşı beklemesin, bunu alamayacaksınız” diyerek rakiplerine gözdağı verirken dün ise yeniden ortaya çıkarak artık 100 metre yarışında yaşananları unuttuğunu vurguladı. 25 yaşındaki sporcunun bu kuralla yarış dışı kalmasının sadece Jamaikalı Usain Bolt’u değil atletizme gönül veren herkesi derinden yaraladığı konusunda otoriteler birleşirken altına ulaşan Blake’in bile Bolt’u geçip zafere ulaşmak istediği vurgulandı.

JAMAİKALI sporcu, dün yeniden antrenmanlarına başlarken yine basının ilgi odağıydı ve de verdiği demeçte artık tek isteğinin 200 ve 4x100 metre bayrak yarışında zafere ulaşmak olduğunu belirtti.

100 metreyi 1. bitiren Blake’i de tebrik ettiğini söyleyen 25 yaşındaki rekortmen, “Yohan altını hakeden biriydi. Elbette ki diskalifiye olmama çok üzüldüm. Dünya şampiyonluğumu korumak ve geliştirmek için hazırdım.

‘ODAKLANMALIYIM’

ÇOK hızlı olacağıma da inanıyordum çünkü çok iyi hazırlanmıştım. Bu hazırlıklarım sonrasında da her şey yolunda gidiyordu. Artık yeniden konsantre olup yeni yarışlara hazırlanmalıyım. Şimdi yoluma devam etmem gerekli. Cuma günkü 200 metre finali için yeniden işime odaklanıp hazır hale gelmem gerekli. Bana iyi dileklerini yollayan herkese çok teşekkür ediyorum.

BENİMLE gurur duymaları için elimden geleni yapacağım” diyerek yine iddialı olduğunun altını çizdi.

BOLT'TAN FORMA ŞOV

FODEPAR kuralının yeniden sorgulanmasını şanssız bir olayla başaran Usain Bolt, dün ise garip tavırlarını sürdürdü... Antrenmanlarına yeniden başlayan ve verdiği kısa demecin ardından basından uzak durmaya çalışan Jamaikalı sporcu, fotoğraflarının çekilmesini engellemek için formasını yüzüne sardı.

SADECE gözleri görülen Bolt, antrenman esnasında ise neşeli tavırlarıyla ve yaptığı şakalarla tüm takımı güldürmeyi başardı.

‘Jamaika saatiyle başladı’

100 metre finalindeki hatalı çıkış sanal alemin tartışma konusu oldu...

4100 metre erkekler finalinin kuşkusuz en çok beklenen ismi Usain Bolt’un erken çıkış yaparak diskalifiye olması herkesi şoke ederken internette ise Bolt’a hak verenler ile hatalı olduğunu düşünenler ikiye ayrıldı. İşte öne çıkan o yorumlar:

* “Yarım saat erken çıktı.”
* “Adamı durdurmak için sistem değiştirmişler.”
* “Beni sadece ben durdurabilirm demiştir. Ondan böyle yaptı.”
* “Liseli gibi heyecanlandı.”
* “Yarışa Jamaika saatiyle başladı.”
* “Bolt bu kez 0.00’da kalmış... Yani kısacası kendi rekorunu kırdı.”
* “Bir dahaki yarışta 1 metre geriden başlasın. Nasılsa erken çıkıyor.”
* “Bolt bile hata yapıyor ben nasıl yapmayayım?”
* “Bütün bahisleri alt üst ettin bravo şampiyon.”
* “Bence şike var . Blake teşvik de vermiş olabilir.”

‘Hedefim ilk 10’a girmek’

GÜNEY Kore’de devam eden şampiyonada 20 km yürüyüş finalinde Türkiye adına yarışacak olan Semiha Mutlu, hedefinin ilk 10 içinde yer almak olduğunu açıkladı. Şu andaki derecesinin 1.37.06 olduğunu ancak 1.33.00’a ulaşmak için çabaladığını belirten Mutlu, şunları söyledi: “Önümüzdeki yıl olimpiyatlar var (B) barajını geçtim, (A) barajını geçmek için çalışıyorum.

‘İLK BAŞTA AĞLADIM’

TÜRKİYE’DE bayanlarda tekim. Bu sporu seçmem tamamen bir tesadüf. Antrenörümün isteği ile başladım. İlk başta 100 metre yürüdüm, ağlayarak başladım ama şimdi 20 kilometre yürüyorum.”

Oscar sonunu getiremedi

GÜNEY Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, hukuk mücadelesi sonunda katıldığı dünya şampiyonasına yarı finalde veda etti. Erkekler 400 metre yarı finalinde 46.19’luk derecesiyle son sırada kalan ‘Mucize Adam’ Oscar Pistorius finale kalamadı.

Olgundeniz ilk 12’ye giremedi

ERKEKLER disk atmada sporcumuz Ercüment Olgundeniz, genel sıralamada 25. olarak elendi. Olgundeniz, ilk hakkında 53.34’lük bir derece elde ederken 2. denemede ise faul yaptı. Son hakkında 60.86’ı yakalayan sporcumuz yarışı 25. bitirdi. 65.50 olan standart barajı kimse geçemezken bu derecenin altında kalan en iyi 12 sporcu ise finale yükseldi.

Haberin Devamı