Gazete Vatan Logo
Basketbol 105 milyon Dolar'ı batırdı!

105 milyon Dolar'ı batırdı!

NBA tarihinin en iyi isimleri olarasında gösterilen Vin Baker iflas etti.

105 milyon Dolar'ı batırdı!

NBA kariyerinin ardından alkol sorunu yaşayan ve kötü yatırılmar yapan Vin Baker, ailesini geçindirmek için ünlü bir kahve restoranları zincirinde barista (kahve hazırlayan) olarak işe başladı. NBA'deki 13 yıllık kariyeri boyunca 4 kez All-Star seçilen ve toplam 105 milyon Dolar'lık kontrata imza atan Baker'ın sonunu alkol ve yatırımları kötü yönetmesi getirdi.

Hartford tarihinin en büyük basketbolcularından biri olan ve 1993 draftında seçilen 8 oyuncu arasında yer alan Baker, Milwaukee Bucks'la 17.5 milyon Dolar'lık bir sözleşme imzaladı. İki yıl içinde All-Star olan Baker, 1997'de Seattle Supersonics ile 86 milyon Dolar'a 7 yıllık sözleşme imzaladı.

2002'de Seattle'ın Boston'a takas ettiği Baker, 2004'te ilk 35 maçın 21'ini double-double istatistiklerine ulaştı; ancak takımın başantrenörü Jim O'Brien ile alkol yüzünden anlaşmazlık yaşadı. Celtics, 3 kez oyuncuya ceza verirken, yaklaşık 35 milyon Dolar'lık sözleşmesini de sonlandırdı.

Daha sonra New York Knicks, Houston Rockets ve LA Clippers'ta kısa dönemlerle forma giyen Vin Baker, 2006'da ise NBA kariyerini sonlandırdı. Sidney 2000 Yaz Olimpiyatları'nda rüya takım olarak adlandırılan Amerika Birleşik Devletleri ile altın madalya kazanan Baker, basketbolu bıraktıktan sonra mali sorunlar yaşadı. Vin BAker, önce Durham'daki evini kaybetti. Bir restoran şirketindeki ortaklığı bitti ve gelirlerinin iyi yönetilmemesiyle de iflasını açıkladı. 2 metre 11 santimetre boyuyla dünyanın en uzun baristası olarak gösterilen 43 yaşındaki Baker, yeni görevini yadırgamazken, "Bakmam gereken bir ailem var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı