Gazete Vatan Logo
Basketbol 12 Dev Adam Almanya'da

12 Dev Adam Almanya'da

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) mücadele edecek A Milli Erkek Takımı, Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

12 Dev Adam Almanya'da

Uçakla Berlin-Tegel Havalimanına gelen ay-yıldızlılar, daha sonra otobüsle kamp yapacakları otele geçti.

EuroBasket 2015'teki maçlarını Mercedes-Benz Arena'da oynayacak "12 Dev Adam", turnuvanın başlayacağı 5 Eylül Cumartesi gününe kadar hazırlıklarını sürdürecek.

Milli oyuncu Oğuz Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarından itibaren idmanlara devam edeceklerini ve son hazırlıklarını tamamlayacaklarını belirterek, "İnşallah bizim için güzel bir turnuva olur. İnşallah güzel galibiyetler elde ederiz. Bir üst tura geçer, en kötü olimpiyat vizesi ve daha sonra madalya alırız" diye konuştu.

Şampiyonadaki ilk maçlarını İtalya ile oynayacaklarını söyleyen Oğuz Savaş, "İlk rakip İtalya ve grubumuzda oynayacağımız en önemli maçlardan biri. Bunun için tabii ki hazır olmamız lazım. Bu zamana kadar kampta çalıştığımız, hazırlandığımız her şeyi cumartesi günü sahaya koymamız lazım. Allah'ın izniyle ilk maçı kazanıp sonrasında devamını getiririz" değerlendirmesinde bulundu.

Oğuz, zor bir grupta yer aldıklarını dile getirerek, bütün takımların madalya alma adayı olduğunu ve hiçbir maçın kolay geçmeyeceğini kaydetti. Fakat Türkiye'nin iyi bir takım olduğunu ve iyi bir kimya yakaladıklarını ifade eden Oğuz, "İyi oynamaya başladık. Ona kaybederiz, buna kazanamayız diye bir şey yok. Çıkıp en iyisini yapacağız. Bir üst tura çıkmak için uğraşacağız" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

"Almanya'daki Türkleri maçlara bekliyoruz"

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan, milli takımın seyircisine çok güvendiğinden bahsederek, "İnanıyorum ki orada 3-5 bin taraftarımız olacaktır. Onların desteğiyle başarılı bir sonuç alacağız. Hepsini maçlara bekliyoruz" dedi.

Arısan, zor olmasına rağmen Türkiye Basketbol Milli Takımı'nın gruptaki rakiplerini yenecek güçte olduğunu kaydetti.

Yardımcı Antrenör Ufuk Sarıca ise Berlin'de turnuvaya kadar iki taktiksel antrenman daha yapacaklarını aktararak, şunları söyledi:

"Hazır olduğumuzu düşünüyorum, iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Avrupa Şampiyonası, hazırlık maçlarından çok farklı olacak. Çok zor bir gruptayız. Olimpiyat elemesine buradan bilet almak istiyoruz. Onun için elimizden geleni yapacağız."

Haberin Devamı

Sarıca, seyirci desteğini, maçlarda artıya çevirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

A Milli Takım'ın 13 kişilik EuroBasket 2015 kadrosunda Birkan Batuk, Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Hüseyin Göksenin Köksal, Kartal Özmızrak, Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Barış Hersek, Robert Lee Dixon "Ali Muhammed", Ersan İlyasova ve Furkan Aldemir yer alıyor.

"12 Dev Adam", Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'nın ev sahipliğinde 5-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek EuroBasket 2015'te B Grubu'nda İtalya, İspanya, Almanya, Sırbistan ve İzlanda ile karşılaşacak.