Gazete Vatan Logo
Basketbol 12 dev adam ölüm grubunda

12 dev adam ölüm grubunda

39. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye birbirinden güçlü takımlarla eşleşti

12 dev adam ölüm grubunda

Hırvatistan, Fransa, Almanya ve Letonya'nın ev sahipliği yapacağı 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi yapıldı. Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda ile B Grubu'nda mücadele edecek.

İşte bütün gruplar;

İLK kez 4 ülkenin (Hırvatistan, Fransa, Almanya ve Letonya) ev sahipliği yapacağı 39. Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerinin grupları, Fransa'ın başkenti Paris'teki Disneyland'da dün gerçekleştirilen çekilişle belli oldu. Kura çekimini Dejan Bodiroga, Patrick Femerling, Gunta Basko-Melnbarde, Antoine Rigaudeau, Gordan Giricek ve Rasho Nesterovic gibi eskiden basketbol oynamış veya hala oynayan tanınmış isimler yaptı. Çekiliş sonucu 6 torbadaki 24 takım, 4 gruba ayrıldı.
Grupta İLK 4'E GİRMEK ŞART
TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in yanı sıra TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, A Milli
Takım Menajeri Harun Erdenay ve Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş'ın temsil ettiği 12 Dev Adam, B Grubu'nda Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya, İzlanda'yla 'Ölüm Grubu'nda eşleşti. Ay-yıldızlıların bir üst tura çıkabilmesi için ilk 4'te yer alması gerekiyor. Son 16 turunda ise çapraz eşleşme olacak.
REKLAM ve pazarlama kriterleri gereği 4 ev sahibi ülkeye, birer ortak seçme hakkının tanındığı organizasyona 3. torbadan katılan 12 Dev Adam, bu sebeple Almanya Milli Takımı ile aynı grupta yer aldı. Diğer ev sahibi ülkeler Hırvatistan Slovenya, Fransa Finlandiya, Letonya ise Estonya ile aynı grupta mücadele edecek.
39. Avrupa Basketbol Şampiyonası finalleri 5-20 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek.

Haberin Devamı