Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 12 milyonluk hamle! Burak Yılmaz ve 5 yıldız...

12 milyonluk hamle! Burak Yılmaz ve 5 yıldız...

Ekonomik olarak yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor'da yönetim; Onur Kıvrak, Burak Yılmaz, Juraj Kucka, Luis Ibanez, Olcay Şahan ve Esteban Alvarado gibi yüksek maliyetli oyuncularla yollarını ayırıp rahat bir nefes alma planı içinde. Hedef takımın kadro maliyetini 13-14 milyon euro seviyelerine indirmek.

12 milyonluk hamle! Burak Yılmaz ve 5 yıldız...

Sezon başında Okay Yokuşlu, Matus Bero, N'Doye, Aytaç, Uğur, Castillo, Sheidaev, Durica ve Hubocan'la yollarını ayırarak, daha düşük maliyetli Hosseini, Ekuban, Toure, Zeki Yavru ve Nwakaeme'yi transfer eden Trabzonspor, oyuncu giderlerini 4 milyon euro azaltmıştı. Bordo-mavili yönetim, devre arasında da yeni bir ekonomik planlama harekatı yapacak. Kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak ile yollarını ayıracak olan yönetim, sözleşmesini tek taraflı fesheden Esteban'ın yanı sıra Kucka, Ibanez ve Olcay ile de anlaşarak takımdan göndermeyi planlıyor.

GİTMEK İSTEYEN OLURSA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Trabzonspor'da 4.2 milyon euro alan Burak, 2 milyon 250 bin euro kazanan Onur, 2 milyon 250 bin euro ücreti olan Kucka, 1 milyon 600 bin euro alan Olcay ve 900'er bin euro kazanan Esteban ile Ibanez'in gitmesiyle 12 milyon euroluk bir tasarruf sağlanacak. Böylelikle takımın kadro maliyeti 13-14 milyon euro seviyelerine inecek. Bu oyuncular dışında takımdan ayrılmak isteyen futbolculara da kolaylık sağlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

IBANEZ

900 bin euro maliyeti olan Arjantinli sadece 1 maçta 90 dakika sahada kaldı.

KUCKA

2 milyon 250 bin euro alan Slovak yıldız, 11 lig maçında 280 dakika oynadı.

(Sabah)