Gazete Vatan Logo
Başakşehir 12 numara şov

12 numara şov

Başakşehir Fatih Terim Stadı dün görkemli bir tören ile açılırken gösteri maçına hat-trick yapan 12. Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan damga vurdu

12 numara şov

TÜRK futboluna kazandırılan son eser olan stadın açılışında onur konuğu olarak yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gösteri maçında ise attığı 3 golle şov yaptı. Yapımı 16 ayda tamamlanan, 17 bin 319 kişi kapasiteli, 1650 araçlık otoparklı, 6 tane acil müdahale revirli, 300 kişilik protokol tribünlü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yıllar sonra sahalara bu özel günde geri döndü.

30 dakikalık gösteri maçı için çimlere, teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Turuncu Takım'da, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Acun Ilıcalı ve Rıdvan Dilmen'in kaptanı olarak çıkan Başbakan attığı 3 golle yıldızlaştı.

HARİKA AŞIRTMA GOLÜ

MAÇTA Beyaz Takım 3-0 öne geçti ama sonra sahneye Başbakan Erdoğan çıktı. 7'de ilk golünü atan Başbakan 9'da ise müthiş bir aşırtma vuruşla klasını gösterdi. 10'da TFF Başkanı Demirören'in asistinde skoru eşitleyen Başbakan'ın kaptanı olduğu Turuncu Takım devreye 4-3 önde girdi.

İKİNCİ devredeki oyuncu değişikliklerinin ardından turuncu Takım, Beyaz Takım'ı 9-4 mağlup etti.

Haberin Devamı

‘Bu stadı her maçta dolduralım’
"TÜRKİYE'NİN geleceğini çocuklarımız daha iyi yerlere taşıyacak, önümüzdeki yıllarda daha çok madalyalar, başarılar gelecek. Başakşehirsporlu hemşehrilerime sesleniyorum, maçlarda da bu stadı dolduracak mısın? Ben inanıyorum ki Başakşehir Kulübü, müstesna kulüpler arasındaki yerini alacaktır."
Erdoğan: Çalışmalarımızın meyvesini alacağız
BAŞAKŞEHİR Fatih Terim Stadı'nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan spora yapılan yatırımların spora büyük katkı yaptığını söyledi. Her branş için tesisleşmede büyük aşama kaydedildiğinin altını çizen Erdoğan şunları söyledi:
"AÇILIŞINI yaptığımız bu stadın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu muhteşem tesisi ülkemize kazandıran İstanbul Büyükşehir Başkanımız başta olmak üzere ve inşaatında emeği geçen herkesi kutluyorum.
BU stat ve tesislerle Başakşehir'e yeni bir gerdanlık takıyoruz. Büyükşehir belediyemiz, Başakşehir'e de UEFA 2016 kriterlerine uygun bu stadı inşa ettik. Türk futboluna ve Başakşehir'e bu stat hayırlı olsun.
İSTANBUL'A verilen '2012 Avrupa Spor Başkenti' unvanını hak eden bir stada tanık oluyoruz. Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'nın 10 yıllık yatırımın meyvesi dediği şeye inşallah bu statla biz de sahip olacağız."
‘Yeni ufuklara bakmalıyız’
"SPORA siyasetin, ideolojinin, rantın bulaşmasını engellemek ve sporu düzeltmek zorundayız. Son 1 yılda spora bulaştırılan siyaset, çok gereksiz yerlere gitti, toplumdaki heyecan köreltildi. Bunları unutup, eski Türkiye'de bırakmalı, yeni ufuklara bakmalıyız."
‘Dünya sporunda yerimiz olacak’
BAŞBAKAN Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türk sporu için verdiği emeğe teşekkür ederken "Yıllar boyunca Türk sporunda ne yazık ki istenen sonuçları alamadık. Fakat sonunda spora yaptığımız yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Madalyalar ve başarılar geliyor. Türkiye artık sporda da adını duyuran bir ülke olmaya başladı. Daha güçlü olacağız. 77 milyonluk nüfusuyla Türkiye, dünya sporundaki yerini alacaktır" dedi.
Demirören: Yatırımlar sürecek
BAŞAKŞEHİR Stadı'nın görkemli açılış töreninde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de hazır bulundu. Süper Lig'in yeni ekibi Başakşehirspor'a başarı dileyen Demirören, "Burada çok önemli bir stat açılışı için bir araya geldik.
BİZLERİ daha iyi işler yapmamız için bu kadar teşvik eden, sporu bu kadar çok seven, önemseyen bir Başbakanımız olduğu için çok mutluyuz. Bizler TFF olarak tesisleşmenin önemini biliyoruz.
Özellikle bu sene alt liglere yatırımlarımız devam edecek. Başakşehirspor'a Süper Lig'de başarılar diliyorum. Umarım bu takım uzun yıllar hep Süper Lig'de olur ve önemli başarılara imza atar" dedi.
‘İstanbul'a yatırım 68.5 MİLYAR TL’
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehirspor'un Türk sporuna hayırlı olmasını dilediğini söyledi... Topbaş yıl sonunda İstanbul'a yaptıkları yatırımın 68.5 milyar TL olacağını ifade etti.
‘Bu tarihi bir andır’
YENİ adıyla Başakşehirspor'un başkanı Göksel Gümüşdağ, açılış töreninde ilk konuşma yapan isimdi. Törene katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Gümüşdağ şöyle devam etti: “Türk sporu için tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Burada olmak bizim için büyük bir mutluluk ve gururdur. 2014-15 sezonunda Türk futboluna yeni bir takım olarak adım atıyoruz. Türk futboluna yeni bir enerji getireceğiz. Bu tarihi bir andır.”
Başbakan'dan Terim’e büyük onur
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün stat açılışında yaptığı konuşmanın sonunda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i kürsüye davet etti... 'İmparator Fatih Terim' tezahüratlarıyla kurulan standa gelen tecrübeli çalıştırıcıyı çok büyük bir sürpriz bekliyordu. Erdoğan, Başakşehir Stadı'nın adının 'Başakşehir Fatih Terim Stadı' olacağını açıklayınca Terim duygu dolu anlar yaşadı...
TERİM, yaptığı konuşmada "Açıkçası ben ülkemin daha iyi tanınması ve ileri gitmesi için çok çabaladım, çok uğraştım. Ülkenin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim. Ancak şu an çok değişik duygular. Çok büyük sürpriz oldu benim için. 45 senemi futbola verdim. Bir insanın yaşarken isminin böyle güzel ve özel bir stada verilmesini anlayacak kadar tecrübeliyim. Sayın Başbakanım'a çok teşekkür ediyorum. Beden hiçbir zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemediği için de teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Başakşehir hepimizin katkısıyla layık olduğu yere gelecektir" dedi.
‘Bayram öncesinde bayram yaşıyoruz’
GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başakşehir Stadı'nın Türkiye'nin en modern stadı olduğunun altını çizerek 178 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarının çok büyük olduğunun altını çizen Kılıç, "Günümüz kutlu olsun. Bugün bayram öncesinde bayram yaşıyoruz. Türkiye'nin en modern stadı açılıyor.
FUTBOLDA yeşil sahaların dışına çıkmayalım. Tribün terörüne mani olalım. Stadın yapımında ve planlamasında emeği geçenlere ve sayın Başbakanımız’a teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı