Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 12 oyuncu ilk kez Final Four'da

12 oyuncu ilk kez Final Four'da

Fenerbahçe Ülker'in 15 kişilik kadrosunda bulunan 12 basketbolcu kariyerlerinde ilk defa Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynayacak.

12 oyuncu ilk kez Final Four'da

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de yer alacak Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın kadrosunda bulunan ve bu heyecanı daha önce yaşamış sadece üç basketbolcu bulunuyor.

Fenerbahçe Ülker, son Avrupa şampiyonu Maccabi Electra'ya galibiyet şansı vermeyip çeyrek final serisini 3-0 kazanarak, İspanya'nın Madrid şehrinde 15-17 Mayıs'ta düzenlenecek Dörtlü Final'e tarihinde ilk kez katılma hakkı elde etti. Sarı-lacivertlilerde daha önce bu seviyede Nikos Zisis, Jan Vesely ve sakatlığından dolayı sezonu kapatan Ricky Hickman forma giydi.

Sarı-lacivertlilerin Dörtlü Final seviyesindeki en tecrübeli ismi ise Yunan oyun kurucu Zisis. Sarı-lacivertlilere sezon ortasında Top 16 turunda Unics Kazan takımından dahil olan 32 yaşındaki basketbolcu, Avrupa Ligi'nde üç kez Dörtlü Final'de mücadele etti.

Zisis, 2007-2008 sezonunda CSKA Moskova'yla Avrupa'da şampiyonluk yaşadı. Bir sonraki sezon Rus temsilciyle bu sefer Avrupa ikinciliği tadan Yunan basketbolcu, 2010-2011 sezonunda ise İtalyan Montepaschi Siena ile Dörtlü Final oynadı. Zisis, İtalyan temsilcisiyle Avrupa üçüncülüğü başarısı kazandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin bir diğer Dörtlü Final yaşayan oyuncusu, sezon başında Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nden (NBA) takıma katılan Çek oyuncu Jan Vesely oldu. Yaptığı smaçlar ve bloklarla sarı-lacivertli taraftarların sevgisini kazanan Vesely, henüz 20 yaşında Partizan'la Dörtlü Final oynadı. Vesely, 2009-2010 sezonunda Paris'teki Dörtlü Final'de Sırp temsilciyle dördüncü oldu.

Yaşadığı sakatlıklar sezonu kapatan ABD'li Hickman ise geçen sezon kariyerine Avrupa şampiyonluğunu yazdırdı. Fenerbahçe Ülker'in bu sezon çeyrek final serisinde saf dışı bıraktığı Maccabi Electra ile geçen sezon Dörtlü Final oynayan Hickman, takımının Avrupa'nın zirvesine çıkmasında başrol oynadı. Hickman, sakatlığından dolayı Fenerbahçe Ülker'i Dörtlü Final'de yalnız bırakacak.

Sarı-lacivertli takımın kadrosunda bulunan 12 basketbolcu Avrupa Ligi'nde ilk kez Dörtlü Final heyecanı yaşayacak.

Avrupa Ligi Dörtlü Final'i hariç birçok ulusal ve uluslararası başarı yakalayan Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanovic, Andrew Goudelock, Semih Erden, Serhat Çetin, Oğuz Savaş, Luka Zoric ile Emir Preldzic kariyerlerine bir de Avrupa Ligi Dörtlü Final'i ekleyecek.

Haberin Devamı

Bu oyuncuların dışında sarı-lacivertli takımın genç basketbolcuları Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Ömer Yurtseven ve Berk Uğurlu da bu seviyedeki ilk uluslararası deneyimlerini elde etme fırsatı bulacak.

ZISIS, ÇEYREK FİNALDE PARLADI

Sezona başladığı Unics Kazan'ın ilk turda Avrupa Ligi'ne veda etmesiyle Top 16 turunda Fenerbahçe Ülker'e transfer olan Zisis, çeyrek final serisinde gösterdiği performansla takımının başarısında önemli pay sahibi oldu.

Takımın bu kulvarda en tecrübeli ismi olarak ön plana çıkan Zisis, zaman zaman eleştirilmesine rağmen Maccabi Electra serisinde Fenerbahçe Ülker'e önemli katkıda bulundu.

Rus temsilcisiyle ilk turu 7 sayı 3,6 asistle tamamlayan Yunan oyuncu, Top 16 turunda Fenerbahçe Ülker formasında istatistikleri düştü. Top 16'da 14 maça çıkan Zisis, 4 sayı, 3,5 asist ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

Maccabi Electra maçlarında ise Zisis, sayı ortalamasını 10,7'e çıkarırken, takımına 3,7'lik bir asist katkısı da yaptı. Özellikle İsrail'deki maçta 34 dakika 9 saniyeyle bu sezonki en fazla süresini alan Zisis, takımının en skorer ismi olmayı başardı. Zisis maçı 19 sayı ve 5 asistle tamamlayarak, Fenerbahçe Ülker'in ilk kez kendisinin ise 4. defa Dörtlü Final oynamasını sağladı.