Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 15 yaşında Venus Williams'ın kabusu oldu!

15 yaşında Venus Williams'ın kabusu oldu!

Dünya Kadınlar tenisinin en iyi oyuncuları arasında yer alan 7 grand slam şampiyonluğu bulunan Venus Williams yine kabusu yaşadı.

15 yaşında Venus Williams'ın kabusu oldu!

Venus Williams'ı son Wimbledon Grand Slam Tenis Turnuvası ilk turunda eleyen 15 yaşındaki Cori Gauff, yine şampiyon raketin belası oldu. Devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 1. turunda 39 yaşındaki Venus Williams, 15 yaşındaki 'Coco' lakaplı Cori Gauff ile karşı karşıya geldi. Efsane rakibi karşısında 1 saat 37 dakika süren mücadelede sonunda 7-6 ve 6-3'lük setlerle kazanan Coco, Avustralya Açık'ta ikinci tura yükseldi.

Kariyerini sadece bir kez final oynama başrısı gösterdiği Avustralya'da şampiyonluk kazanarak bitirmek isteyen Venus Williams, bir yılda ikinci kez kendisinden 24 yaşındaki küçük rakibine elenerek, turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Cori Gauff maç sırasında antrenörleri, ailesi ve seyircilerden de büyük destek gördü.

Karşılaşma sonunda efsane raket Venus Williams, kendisini mağlup eden genç rakibini centilmence tebrik etti. Cori Gauff bir yıl içerisinde kazandığı maçların ardından dünya sıralamasında 67. sıraya kadar yükseldi. Venus Williams ise kariyerinde ilk kez bu kadar gerileyerek 55. sırada yer aldı.

Haberin Devamı