Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 16 sezonluk hasret!

16 sezonluk hasret!

Sarı-lacivertliler 16 sezondur, Trabzonspor'a Kadıköy'de mağlup olmuyor.

16 sezonluk hasret!

Süper Lig'de Cumartesi günü Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, Kadıköy'deki 16 sezonluk galibiyet hasretini dindirmeye çalışacak.

Trabzonspor'un ligde mücadele etmeye başladığı yıllardan bu yana büyük çekişmeye sahip olan Trabzonspor - Fenerbahçe maçları, cumartesi günü yeni bir kapışmaya sahne olacak. Trabzonspor'u Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda ağırlayacak olan Fenerbahçe, uzun zamandır rakibine karşı evinde büyük bir üstünlük kurmuş durumda bulunuyor.

Bordo - mavili Karadeniz ekibi, ligde deplasmanda rakibine karşı son galibiyetini 1997 - 1998 sezonunda 3-1'lik skorla aldı. Trabzonspor'un o maçtaki gollerini Hami Mandıralı, Tolunay Kafkas ve Ünal Karaman kaydederken, Fenerbahçe'nin tek sayısı Erol Bulut'tan gelmişti. Daha sonra tam 16 sezondur Kadıköy'de galibiyete hasret kalan bordo - mavililer, bu süreçte İstanbul'dan 6 beraberlik alabildi, 10 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Son 16 sezonda Fenerbahçe'nin rakibini İstanbul'da 2000 - 2001 sezonunda 5-2 yendiği karşılaşma, atılan 7 golle rekabetin en gollü maçlarından biri oldu.

Haberin Devamı

Bu arada İstanbul'da oynanan son 2 maç golsüz sona erdi, son 6 maçın 4'ü ise beraberlikle sonuçlandı.

CARDOZO DA İLK PEŞİNDE

Ligde gol krallığı yarışında 12 golle zirveyi Bursasporlu Fernandao ile paylaşan Trabzonspor'un golcüsü Oscar Cardozo da, Fenerbahçe maçında bir ilk başarmaya çalışacak. Ligde son 3 maçta rakip fileleri havalandıran ve formunun zirvesinde olan Paraguaylı forvet, bu sezon ilk kez 3 büyüklere karşı gol atmak için çaba sarf edecek. Cardozo, ligin ilk yarısında Trabzon'da 0-0 biten Fenerbahçe maçında sakatlığı nedeniyle forma giyememiş, 3-0 kazanılan Galatasaray ve 3-0 kaybedilen Beşiktaş mücadelelerinde ise gol atma başarısı gösterememişti.

YOLCULUK YARIN

Trabzonspor, Fenerbahçe ile cumartesi günü oynayacağı maç için yarın İstanbul'a gidecek. Sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde son çalışmasını yapacak olan bordo - mavili takım saat 15.00'te özel uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket edecek. İstanbul'daki taraftarların takımı havalimanında karşılamak için organizasyon hazırlığı yaptığı öğrenildi. Trabzonspor, cumartesi günü maçın ardından stadyumdan hemen havalimanına geçecek ve Trabzon'a dönecek.

Haberin Devamı