Gazete Vatan Logo
Süper Lig 17 dakikalık ölüm riski...

17 dakikalık ölüm riski...

Gençlerbirliği-Karabük maçında Cüneyt Çakır, hayati risk olmasına karşın 17 dakika bu şekilde düdük çalmış

17 dakikalık ölüm riski...

Türk hakemliğinin gururu FIFA Kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın, G.Birliği-Karabükspor maçında yaşadığı rahatsızlık sonrası tedavisine Ankara'da devam ediliyor.

Çakır'ın, karşılaşma öncesinde ısınırken de nefes almakta zorluk çektiği ancak bunu arkadaşlarından sakladığı ifade edildi. Tecrübeli hakem maça başladıktan sonra da göğsünde ağrı hissetmeye başladı.

Karşılaşmanın 28. dakikasında ağrı dayanılmaz boyuta geldi. Bunun üzerine Çakır kulaklıktan yardımcılarına, "Biraz sıkıntım var. Ama ilk yarıyı bitireceğim" dedi. 43.dakikada kenara gelmek zorunda kalan tecrübeli hakem, yardımcıları Mustafa Öğretmenoğlu ve Tarık Ongun ile kısa bir görüşme yaptı ve şunu söyledi: "Çok ağrım var."

HAYATINI TEHLİKEYE ATTI

Öğretmenoğlu ve Ongun'un, "Hocam bırak. Sağlığın daha önemli" uyarısını dinlemeyen Çakır, ilk yarıyı tamamlayarak soyunma odasına gitti. Konu MHK Başkanı Zekeriya Alp'e bildirildi ve Çakır hastaneye kaldırıldı. İlk yarıyı acı içinde yöneten Çakır babası Serdar Çakır'a, "Hayatımı tehlikeye atarak 17 dakika acı içinde maç yönettim. Şükürler olsun artık korkulacak bir şey yok" diyerek hayatını ve kariyerini tehlikeye attığını itiraf ediyordu.

Haberin Devamı

"DUALARINIZI ESİRGEMEYİN"

Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: "Oyuncuların da 'hocam iyi misin' diye yaklaşımları olmuş. Keşke o dakikada bıraksaydı ama sorumluluk olarak devreyi bitirmeyi düşünmüş. Doktorlarımıza, federasyon ile hastane yetkililerine ve sevenlerinin ilgisine teşekkür ediyorum. Güçlü olduğuna inanıyorum. Düzgün yaşantısı olan, kötü alışkanlıkları olmayan birisi. Morali de iyi, zamana ihtiyacımız var. Her zaman dualarıyla kendini destekleyen Türk halkının yine dualarını esirgemeyeceğini düşünüyorum. Biz de hastaneden çıkacağı günü bekliyoruz."

HAVA BOŞALTILIYOR

G.Birliği-Karabük maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın tedavisini yürüten Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, "Göğüs boşluğuna ameliyat ile müdahale edildi ve buradaki havanın ortadan kalkması için gerekli tedavi devam ediyor" dedi. Küçükbaş, Çakır'ın sağ akciğer göğüs boşluğunda hava olduğunu tespit ettiklerinin anlatarak, şöyle konuştu: "Ameliyat sonrası buradaki havanın ortadan kalkması için gerekli tedavi devam ediyor. Kendisini birkaç gün daha hastanemizde misafir edeceğiz. Hafta sonuna doğru sağlığı iyi bir duruma gelmiş olur."

Haberin Devamı

İŞTE TELSİZDEKİ O DİYALOGLAR

Cüneyt Çakır, sağlık durumuyla ilgili ilk yarı boyunca yardımcılarıyla konuştu. Arkadaşlarına durumu hakkında bilgi veren Çakır, "Hocam bırak" ısrarlarına rağmen ilk yarıyı bitirdi. Sabah Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre Çakır ile diğer hakemler arasında geçen o diyaloglar dakika dakika şöyle:

20.DAKİKA

Tarık Ongun: Hocam durumun nasıl?

Cüneyt Çakır: İyi, İyi.

T.Ongun: İstersen bırak hocam

C.Çakır: Yok, yok... Pozisyonu takip et... Devreye kadar idare ederim.

Mustafa Öğretmenoğlu: Durumunuz nasıl?

C.Çakır: Fena değil.

25.DAKİKA

C.Çakır: Ağrım biraz artıyor gibi.

T.Ongun: Hemen bırak.

C.Çakır: Biraz daha devam edeyim.

Haberin Devamı

28.DAKİKA

C.Çakır: Tarık... Ağrılarım giderek artıyor.

T.Ongun: Hocam artık bırakman gerekir.

M.Öğretmenoğlu: Hocam iyi değilsen bırak.

33.DAKİKA

C.Çakır: İyi iyi fena değilim.

M.Öğretmenoğlu: İyi görünmüyorsun.

43.DAKİKA

C.Çakır: Ağrım üst düzeyde.

M.Öğretmenoğlu: Kendini zorluyorsun.

C.Çakır: İki dakika kaldı.

C.Çakır: Mustafa hazırlan. İkinci yarıya çıkamayacak gibiyim.

45.DAKİKA

C.Çakır: Devreyi bitirdim. Herhalde ikinci yarıya çıkamam.

M.Öğretmenoğlu: Hocam sağlığın daha önemli.

C.Çakır: Gözlemcimiz Galip hocaya haber verin. Çıkamayacağım.

Galip Bitigen (Soyunma odasına gelir): Cüneyt kendini fazla zorlama. Hemen bırak ve hastaneye git. Mustafa maçın ikinci yarısını kıdemli olduğun için sen yöneteceksin.

BİR GÖRÜŞ: Doç. Dr. Aydın Karakuzu (Kalp damar cerrahı)

6 hafta sonra döner

Akciğerleri saran plevra zarının katmanları arasında hava dolmasıyla oluşan müdahale edilmezse ölümle sonuçlanabilecek ciddi bir rahatsızlıktır. Sebebi, oluşan akciğer büllerinin patlaması ya da aşırı sigara tüketimi olabilir. Tedavide tüp torakostomi ile su altı drenajı yapılır. Genelde 3-5 gün içinde patlayan bül (hava kesesi) yapışır. Tüple çekilir. Tedavi sırasında sönen akciğerin tekrar açılması günlük akciğer grafleri ile takip edilir. İyileştikten sonra genelde tekrar etmez. Aktif spora, etkene bağlı olarak en erken 6 hafta sonra döner.

Haberin Devamı

(Sabah)