Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 2. Alex krizi!

2. Alex krizi!

Kocaman, Brezilyalı dönemindeki sorunların benzerini Valbuena'yla yaşıyor.

2. Alex krizi!

5 maçtır kenara aldığı Fransız’ın topu ayağında çok tutması ve taktik disipline bağlı kalmamasına takan hoca, Valbuena’nın defansif zaaflarından da şikayetçi...

F.BAHÇE camiası puan kaybından çok, teknik direktör Aykut Kocaman’ın yaptığı oyuncu değişikliklerini tartışıyor. Atılan 3 gole de katkı yapan, oyundan çıktığı kadar sahanın en iyisi olan Valbuena’nın üst üste 5 maçtır kenara alınması, gelecek haftalar adına çıkacak krizin de habercisi oldu. Aykut Kocaman’ın geçmişte Brezilyalı efsane Alex’le yaşadığı sorunlara benzer bir süreç başlarken, olayın perde arkasındaki gerçekleri VATAN aralıyor.

KOCAMAN, sezon başında beri Fransız yıldızla bir çok kez bire bir konuşarak beklentilerini anlattı. Hatta bu görüşmelerin sayısı bazı haftalar 2 veya 3’e kadar çıktı. Valbuena’nın topu ayağında çok tutmaması ve görev bölgesinden uzaklaşmasından rahatsız olan hoca, Fransız oyuncunun taktik disipline uymadığı da düşünüyor. Sezon başında bu duruma göz yumsa da özellikle Giuliano geldikten sonra Valbuena’nın serbestliğine son veren Kocaman, yaptığı doğrulara ve skora katkısına rağmen her yanlışında oyuncuyu hep kenara aldı.

Haberin Devamı

SEBEBİ SOLDAN GELEN 31 ORTA!

KAYSERİ maçından önce de isteklerini yineleyen Aykut Hoca, buna rağmen rakip takımın F.Bahçe’nin sol kanadından 31 orta yapmasına çok kızdı. Bu istatistik sonrasında da Valbuena’yı bir kez daha kulübeye çekti. Hocanın bu tercihinde devre arası Hasan Ali’nin söylenmesi ve “Önümün kapanması lazım” demesi de etkili oldu.
GELELİM Valbuena cephesine. Fransız orta saha yaşadığı fotoğraf krizine rağmen inatçı kişiliğiyle taraftarın sevgilisi oldu. Kamuoyundaki kredisi çok fazla. Krizde haklı olan tarafın kendisi olduğundan da emin.
Duran toplar Giuliano’ya mı?
KOCAMAN’IN Giuliano yerine Valbuena’yı oyundan çıkarması ilerleyen haftalarda duran toplar konusunu da gündeme getirecek. Brezilyalı, duran topları iyi kullanmasına rağmen Valbuena varken devreye girmedi. Valbuena’nın elindeki bu kozun da önümüzdeki günlerden alınması gündemde.

Haberin Devamı