Gazete Vatan Logo
Galatasaray 2. G.Saray devrimi!

2. G.Saray devrimi!

Özbek, bugün kulübün geleceğini ilgilendiren önemli anlaşmaları üyelerle paylaşacak.

2. G.Saray devrimi!

Ali Uras’ın 1985’te Florya’yı kulübe kazandırması ve sonrasında kazanılan 14 şampiyonluklu dönemi 1. devrim olarak tanımlayan sarı-kırmızılıların başkanı bugün açıklayacağı anlaşmaların kulübün 50 yılına ışık tutacağına inanıyor.

MALİ açıdan sıkıntılı bir dar boğazdan geçen G.Saray’da başkan Dursun Özbek geçtiğimiz hafta yaptığı anlaşmalarla bugün yapılacak mali genel kurulda üyelere müjdeyi vermeye hazırlanıyor.

GENEL kurul öncesinde adeta İstanbul-Ankara hattında mekik dokuyan, neredeyse görüşmediği bakan kalmayan, hatta Başbakan Binali Yıldırım ile de bir araya gelen Dursun Özbek, G.Saray’ın içinde bulunduğu süreci ‘2. G.Saray Devrimi’ olarak görüyor. Özbek’in bu ifadeyi kullanmasının altında ise tesisleşmede atılan adımlar yatıyor.

1. DEVRİM URAS’TAN

1. devrim dönemini Ali Uras’ın başkanlık zamanı olarak değerlendiriyor. Bunun sebebi 1985 yılında Florya Metin Oktay Tesisleri’nin G.Saray’a kazandırılması ve o günden bu güne kadar tam 14 şampiyonluğun yaşanması. 85’e kadar sarı-kırmızılıların sadece 6 şampiyonluğu vardı.

Haberin Devamı

İŞTE kulübün 50 yılının rahat ve başarılarla dolu geçeceğine inanan sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek’in bu hafta imza attığı ve mali genel kurulda üyelerle paylaşacağı anlaşmalar:

Türk Telekom Arena’nın çatısının kapatılmadığı için sarı-kırmızılılar ile devlet arasında süren davada borç faizlerle beraber 70 milyon doları geçmişti. 70 milyon dolarlık bu borç tamamen silindi.

Türk Telekom Arena Stadı’nın üst kullanım hakları uzun uğraşlar sonrası 49 yıllığına alındı.

Milli Emlak’tan alınan iyi niyet mektubuyla beraber Kemerburgaz’da tesislerin yapılacağı 200 dönümlük arazinin kullanım hakkı da 49 yıllığına G.Saray’da olacak.

Daha önce imzalanan Riva+Florya projesine de ek madde konuldu. Yüklenici firma Kemerburgaz’da yapılacak antrenman tesislerinin de yapımını üstlenecek. Yani G.Saray’ın kasasından tek kuruş çıkmadan yeni tesislerine kavuşacak.

TT Arena’da yapılacak çok amaçlı spor salonu için de sponsorluk anlaşmasında son noktaya gelindi. İsim hakları karşılığında bu salon için de G.Saray tek kuruş ödemeyecek. Burada sponsorun kulübün forma göğüs sponsoru olan NEF firması olması bekleniyor..

Haberin Devamı

TT Arena’da üst kullanım haklarının alınmasıyla beraber artık stat çevresine reklam alınabilecek. Buradan kasaya girmesi beklenen rakam ise minimum 10 milyon TL.