Gazete Vatan Logo
Futbol 2 seneye Barça'da oynar!

2 seneye Barça'da oynar!

“Ordu maçındaki gole şaşırmadım, çünkü onların çok daha güzelini bizde atıyordu. F.Bahçe ve Milli Takım’ın 10 yılını kurtardı. F.Bahçe izin verirse 2 yıl sonra R.Madrid ve Barcelona’da çok rahat oynar.”

2 seneye Barça'da oynar!

F.Bahçeli Salih Uçan’ın yıldızı her geçen gün biraz daha parlıyor. Geçen sezon takibe alınan ve Buca’nın “Size 1 yıl sonra verelim” dediği Salih, Aykut Kocaman’ın ısrarıyla 1.4 milyon TL bonservisle transfer edilirken, genç futbolcu da şans bulduğu maçlarda performansıyla hocasının güvenini boşa çıkarmadı. Ordu maçında yaptığı duble ile hem takımına galibiyeti getiren hem de caimanın ve taraftarların bir kez daha beğenisini kazanan Salih’in çıkışı Buca’daki hocası Sait Karafırtınalar’a göre hiç de sürpriz değil. VATAN’ın telefonla ulaştığı Karafırtınalar “Benim üzerinde çok fazla emeğim yok, her teknik direktörün yapması gerekeni yaptım. Şimdi çıkıp da Salih’i anlatmam uygun olmaz” dese de ısrarlarımızı kırmayarak Salih’i anlattı. Bakın kendisiyle 3 sene çalışan hocası genç futbolcu için neler söyledi:

“Marmaris'te yapılan turnuvada scout ekibimiz Salih’i beğenmişti. Onu tanıdığım ve çalıştığım için gururluyum, ayrıca çok keyif aldım. Benim işim skorla değil, koltuk sevdalısı da değilim. Buca’da baskı yoktur ve futbolcu bunun bilinciyle rahat oynar. Ufak bir örnek vereyim Battal gol atamıyordu, şimdi 11 golü var. Oyuncularımla olan bağım güçlüdür. Şu an takımda bi çok genç oyuncu geleceğin yıldız adayı olarak yetişiyor.

‘ALEX’TEN ÖNDE’

Salih, Ege kültürüyle yetişti. Baskı ortamlarında rahattır. Öz güveni yüksektir. Biz kendisinin gelişimine mental olarak eğildik. Antalya maçında F.Bahçe’nin yediği golde kendisini aradım ve ‘Eğer o topu kendini sağlama almak için dışarı vursaydın bizim oyuncumuz değildin’ dedim. Kendisi izledikçe gururlanırım. Hayâllerinin önü açık. Mutlaka bu hayâllerini de gerçekleştirecektir.

Oyun içinde inanılmaz bir pratik zekaya sahiptir. Yaptıklarını 10 numara mevkiinde yapan olur ancak 6 numarada yapan olmaz. Bu yüzden Alex’in bir tık önünde diyorum Salih için. Ordu maçındaki attığı gole şaşırmadım, çünkü o gollerin çok daha güzelini bizdeyken atıyordu. F.Bahçe ve milli takımın gelecek 10 senesini kurtardı. Eğer F.Bahçe izin verirse 2 sene sonra Real Madrid ve Barcelona’da oynar. Çok da rahat oynar.”

Gece hayatına anne-baba markajı

Salih Uçan ya da F.Bahçe tribünlerindeki adıyla ‘yavru bonus’. Son haftalarda hem Avrupa hem de ligdeki performansıyla Türk futboluna damga vurdu. Öz güveni milli futbolcu Caner Erkin’i bile hayrete düşürdü. Caner, Salih için “Biz bu yaşlarda A takımda oynarken topu aldığımızda abilerimize atardık. Ama Salih kendine o kadar çok güveniyor ki kaleye vuruyor” derken, 19 yaşındaki Salih Uçan, Türkiye’de yapılacak FIFA U-20 Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı’nın en büyük kozu.

Marmaris Orman İşletmelerinden emekli olan babası Durmuş Uçan, ev hanımı annesi Şöhret hanım ve bankacı ablası Yasemin’den oluşan çekirdek ailenin en neşelisi olduğu anlatılıyor. F.Bahçe taraftarının fotoğraflarına bile nazar boncuğu iliştirdiği Salih Uçan’ı ailesi ve kendini yetiştirenlerden dinledik.

Plajda keşfedildi

Geçtiğimiz günlerde Marmaris’te yaşayan ailesine bir ev alan Salih’i babası Durmuş Uçan şöyle anlatıyor: “Marmaris sahilinde top oynarken Almanya’daki Türkiyemspor’un hocası plajda onunla top oynayınca yeteneğini görüp bana, ‘oğlun çok yetenekli, destek ol’ dedi. Biz de Marmarisspor’un altyapısına götürdük. Hocalarını dinleyerek kısa sürede başarıya ulaştı.

Ailesine çok bağlıdır. Plzen maçından sonra öptüğü kolundaki dövmesi bizim için özel. Orada benim, annesinin ve ablasının isimlerinin baş harfleri var. Biz onu izlerken öyle gururlanıyoruz ve seviniyoruz ki anlatamam. Futbol otoritelerinden duyduğumuza göre çok büyük bir yetenek. Üniversite sınavına girdi. Kazanabilirse Spor Akademisi’ni okuyacak.

Dİzdar: Hayâli Ada’da oynamak’

Salih Uçan’ı teknik direktör Zafer Bilgetay’la birlikte izleyip Marmaris’ten Buca’ya getiren ve 1 yıl anne babasının evinde yatıran Altınordu Spor Genel Müdürü Murat Dizdar, genç yıldızla kurdukları hayallerin sadece yüzde 30’unun gerçekleştiğini anlatıyor:

“Başka bir futbolcuyu izlemeye gitmişken o gün çok değişik oynayan, çırpı gibi zayıf Salih’i de arabaya bindirip götürdük. Aile özlemi çekiyordu. Benim anne ve babamla çok iyi anlaşınca bizde kalmak istedi. Biz de severek ağırladık. Benim de kardeşim gibi oldu. Çok farklı hayaller kuruyorduk daha yüzde 30’u gerçekleşti. En büyük hayali Avrupa’da oynayıp Premier Lig’de forma giymekti.!

Haberin Devamı